Πριν μερικές ημέρες είχαμε την χαρά να γνωρίσουμε την τυχερή που κέρδισε στον διαγωνισμό που είχαμε κάνει για την παγκόσμια μέρα γυναίκας!

Η νέα, δυναμική και αισιόδοξη γυναίκα με την οποία συναντηθήκαμε και συζητήσαμε, τόσο για το δώρο του διαγωνισμού όσο και για θέματα που αφορούν τις σύγχρονες γυναίκες, ακούει στο όνομα: Ανθή Ρούσσα.

Η Ανθή είναι μια εργαζόμενη μητέρα που, όπως μας είπε, καταφέρνει να διατηρεί τις ισορροπίες στην ζωή της, μέχρι σήμερα, και παρά τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν γενικότερα μπορεί να ξεκλέβει πάντα λίγο χρόνο για τον εαυτό της και τις φίλες της, με την συμβολή πάντα της μητέρας ή του συζύγου της.

Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε από το να πάρει μέρος στον διαγωνισμό μας καθώς κανείς δεν λέει όχι σε ένα αγαπημένο σημείο για έναν καφέ με μια φίλη, πόσο μάλλον αν συνοδεύεται από γλυκό!

Πίστεψε πως μπορεί να κερδίσει, συμμετείχε και όντως κέρδισε!

Για καλή της τύχη, όπως φαίνεται, περίπου έναν μήνα πριν κέρδισε σε άλλον διαγωνισμό, που έγινε από άλλο μέσο της περιοχής, και πέρασε μια πολύ ωραία βραδιά με τον σύζυγό της, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου!

Τώρα αναρωτιέστε, φαντάζομαι, πως μπορεί να γίνεται αυτό κι αν οι γιορτές της φέρνουν τύχη ή η πίστη της και η θετική της ενέργεια έκαναν το σύμπαν να συνωμοτήσει. Μάλλον το δεύτερο περισσότερο, θα σας πω, καθώς κατά την συζήτησή μας καταλάβαμε πως η ίδια αντιμετωπίζει πολύ δυναμικά την ζωή και δεν το βάζει κάτω!

Ας περάσουμε, όμως, στο επίμαχο της υπόθεσης: το δώρο του διαγωνισμού και την εμπειρία της.

Ξαφνιάστηκε όταν έλαβε το μήνυμά μας αλλά χάρηκε τόσο πολύ που μόλις έφτασε η ώρα να σχολάσει πήρε μια μια τις φίλες της για να δει ποια ήταν διαθέσιμη.

«Δυστυχώς πολλές από τις φίλες μου δεν μπορούσαν να έρθουν το μεσημέρι, που εγώ είχα κενό ανάμεσα στο ωράριό μου, μιας και δουλεύω ώρες καταστημάτων.
Άλλες ήταν ήδη στο δρόμο για τις δικές τους δουλειές, άλλες δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά, άλλες δεν απάντησαν στο τηλέφωνο…»

Την λύση όμως την βρήκε! Ο σύζυγός της μπόρεσε να κρατήσει εκείνος τα παιδιά τους κι έτσι η μητέρα της ήταν διαθέσιμη και πρόθυμη να απολαύσουν μαζί το δώρο, με το οποίο γιόρτασαν και την ημέρα της γυναίκας!

Στην ερώτησή μας αν το έχουν ξανακάνει αυτό, μητέρα και κόρη να βγουν έξω μαζί για καφέ, μας είπε πως επειδή έχουν καθημερινή επαφή, πίνουν πολύ συχνά μαζί τον καφέ τους, είτε στο σπίτι είτε έξω συνδυάζοντας βόλτα, ψώνια και διασκέδαση. Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα, μας είπε πως συχνά επιλέγουν το συγκεκριμένο μαγαζί, στο οποίο ήταν και το δικό μας δώρο, κι έτσι δεν της ήταν και τόσο δύσκολο να την πείσει να έρθει.

Φυσικά, πριν την αποδεσμεύσουμε συζητήσαμε για την γιορτή της γυναίκας και κατά πόσο είναι πλέον αποδεκτό να μιλάμε για φεμινιστικά κινήματα σήμερα, που έχουν κερδίσει ήδη τόσους πολλούς αγώνες οι γυναίκες και δεν υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες με παλιότερα.

Σύμφωνα με όσα ανταλλάξαμε μέσα από την συζήτησή μας, καταλήξαμε όλες μαζί στο ότι: 

«Ναι μεν είμαστε, εμείς οι γυναίκες, σε πολύ καλύτερες συνθήκες από εκείνες που έζησαν οι προηγούμενες γενιές αλλά αν δεν υπήρχαν αυτοί οι αγώνες, σήμερα δεν θα ήμασταν σε θέση να κάνουμε πολλά πράγματα, τα οποία θεωρούνται πια αυτονόητα.

Αξίζει βεβαίως να γιορτάζουμε αυτή τη μέρα αρκεί να μην προβαίνουμε σε ακρότητες.

Γενικότερα, τα φεμινιστικά κινήματα του σήμερα έχουν φτάσει στην άλλη άκρη, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για φεμινισμό, αν αυτή είναι η μορφή του.

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που παίρνουν βελτίωση αλλά οι ακρότητες δεν εξυπηρετούν κανέναν, ίσα ίσα μπορεί και να μας μειώνουν κιόλας.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όλοι και όλες είναι να διατηρήσουμε μια αξιοπρέπεια και να αποδεχόμαστε τον άνθρωπο, πέρα από το φύλο και κάθε άλλη διάκριση. Αυτό είναι το επόμενο βήμα και αυτή είναι η πρόοδος της κοινωνίας.»

Και κάπως έτσι, κλείσαμε την συνάντησή μας.

Ευχαριστούμε την χαμογελαστή και γλυκιά Ανθή για το δίωρο που μας χάρισε και μπορέσαμε να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ήταν το δικό της δώρο σε εμάς και δεν μπορούσαμε να μην μιλήσουμε γι’αυτό! Ήταν ένα όμορφο μεσημέρι μες στην πόλης μας τα μέρη και μας έκανε λίγο κι εμάς να έρθουμε πιο κοντά με μια/έναν από εσάς.

Έτσι, τώρα ευχόμαστε να έχουμε την τύχη της Ανθής κι εμείς, ώστε να βρεθούν κι άλλες τέτοιες ευκαιρίες στο μέλλον και να γνωρίσουμε όσους περισσότερους μπορούμε!

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς