Νονές και νονοί, μέχρι και αυτή την τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα, βρίσκονται σε αναζήτηση της καλύτερης λαμπάδας για τα βαφτιστήρια τους. Άλλοι ψάχνουν απλά κάτι διαφορετικό από αυτό που πήραν τις προηγούμενες χρονιές, άλλοι κάτι οικονομικό, άλλοι κάτι πιο πρωτότυπο, πιο μοναδικό.

Τα μαγαζιά έχουν γεμίσει πασχαλινά είδη και οι επιλογές που μας δίνονται είναι πράγματι ατελείωτες.

Η μεγάλη τάση όμως για φέτος είναι οι χειροποίητες λαμπάδες!

Τόσο η οικονομική κρίση, όσο και ο κορεσμός από τις τετριμμένες επώνυμες παιχνιδολαμπάδες, έχουν στρέψει την προσοχή των περισσότερων προς τις χειροποίητες δημιουργίες, που είναι πολύ πιο καλαίσθητες, αλλά και οικονομικές.

Οι περισσότεροι αγοραστές προτιμούν να μη δίνουν πλέον μεγάλα ποσά για λαμπάδες υπερπαραγωγές, αλλά να επενδύουν τα χρήματά τους σε ένα οικονομικό πρωτότυπο σχέδιο και μετά σε παπούτσια ή ρούχα, που αν μη τι άλλο είναι πιο χρηστικά.

Επιχειρηματίες με φαντασία, μεράκι και καλλιτεχνικές ανησυχίες, δημιουργούν υπέροχες συλλογές από μοναδικές χειροποίητες λαμπάδες για μικρούς και μεγάλους.

Στην πόλη του Βόλου, τα χειροποίητα επετειακά είδη έχουν «παράδοση» χρόνων και ένα δικό τους σπίτι στο Μικρό Μοναστηράκι (Ερμού 99, Κοραή).

Το Μικρό Μοναστηράκι προσφέρει κάθε χρόνο μια τεράστια ποικιλία από χειροποίητες λαμπάδες σε μοναδικά σχέδια για μικρούς και μεγάλους φτιαγμένες με όρεξη και δημιουργικότητα.

Λαμπάδες με ξύλινα διακοσμητικά σε διάφορα, πανέμορφα σχέδια. Για παιδιά, εφήβους και όχι μόνο.

Λαμπάδες από αρωματικό κερί σε διάφορα μεγέθη και χρώματα.

Μοναδικές λαμπάδες με την τεχνική ντεκουπάζ (decoupage).

Λαμπάδες για αρραβωνιασμένα ή νεόνυμφα ζευγάρια & λαμπάδες με κοσμήματα.

Λαμπάδες με εντυπωσιακά σχέδια φτιαγμένα εξ’ ολοκλήρου από κερί. Χαριτωμένες, ρομαντικές, μίνιμαλ και χιουμοριστικές, για κάθε γούστο και κάθε ηλικία.

Η τάση προς τις χειροποίητες δημιουργίες κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά και ενθουσιασμένους υποστηρικτές, που ψάχνουν τα καλύτερα δώρα για τους αγαπημένους τους, αλλά και για τον εαυτό τους.

Εσείς τι θα διαλέξετε;

Φωτογραφίες κειμένου: Άννα-Μαρία Κέκια (από το κατάστημα «Το Μικρό Μοναστηράκι»)

Κοινοποιήστε
Άννα-Μαρία Κέκια
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.