Υπάρχουν πολλές κατηγορίες στις οποίες μπορεί κανείς να κατατάξει έναν τραγουδιστή, εγώ θα σταθώ σε τρεις. Η πρώτη περιλαμβάνει τους ταλαντούχους, μα τίποτα πέρα από αυτό. Η δεύτερη τους λιγότερο ταλαντούχους. Η τρίτη τους ταλαντούχους και με μπόλικη δόση ήθους. Στην τρίτη λοιπόν κατηγορία κατατάσσω τον Γιάννη Μητσόπουλο.

Με τον Γιάννη μας συνδέει ο κοινός τόπος καταγωγής (Υπέροχη Αιτωλοακαρνανία!). Όλοι μιλούσαν για τον νέο με την βελούδινη φωνή, όταν συμμετείχε σε γνωστό talent show.

Ο Γιάννης Μητσόπουλος όμως είναι κάτι παραπάνω από απλώς μια θαυμάσια φωνή. Δημιουργός ο ίδιος και μάλιστα από εκείνους που η έμπνευση φαντάζει μόνιμη συνοδοιπόρος και διαρκώς σε εγρήγορση για ανανέωση καλλιτεχνική.

Επιτρέψτε μου να δηλώσω δημοσίως θαυμάστριά του κι αν ακούσετε τα κομμάτια του θα καταλάβετε γιατί. Θέλω να του ευχηθώ ολόψυχα κάθε επαγγελματική επιτυχία και όπως του είπα ήδη: Γιάννη, τα καλύτερα έρχονται!

MY TOP THREE

Ο Γιάννης Μητσόπουλος είναι γεννημένος για την σκηνή δημιουργώντας μέσα από φωνή και νότες μια ατμόσφαιρα μοναδικά αρμονική. Μέχρι να τον απολαύσουμε ξανά live, ακούστε τρία αγαπημένα μου κομμάτια.

Δε με νοιάζει τι θα γίνει μετά 
Μην Είσαι 
Μ’ένα σου βλέμμα (Γιώργος Σαμπάνης & Fans)

_________________________________

Ο ταλαντούχος Γιάννης Μητσόπουλος απάντησε στο δικό του 10 στα 10 και τον ευχαριστούμε πολύ!

10 ΣΤΑ 10 ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟ

1.Βρίσκεστε στο ίδιο πλοίο με ιστορική προσωπικότητα άλλης εποχής. Ποια θα θέλατε να είναι αυτή και τι θα την ρωτούσατε;

Η Rose και γιατί δεν έκανε άκρη να ανέβει και ο Jack! (Το ότι είμαστε πάνω σε πλοίο ίσως είναι και λίγο “ειρωνικό”)

2.Σε ποιες περιστάσεις της ζωής του λέει “Δε με νοιάζει” ο Γιάννης Μητσόπουλος;

Για να πω την αλήθεια, είναι σπάνιες. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν μπορώ να αδιαφορήσω για κάτι εύκολα και το τραγούδι αυτό είναι κάτι σαν καμπανάκι για μένα, για να μου θυμίζει πως δεν πρέπει να είναι όλα στημένα και προκαθορισμένα, αλλά πρέπει κάποιες φορές να τα αφήνεις να βρουν το δρόμο τους. Ακόμα και λέγοντας απλά: Δεν με νοιάζει τι θα γίνει μετά, δεν θέλω να ξέρω!!

3.Έχετε να φάτε πάνω από μήνα και το στομάχι σας διαμαρτύρεται εντόνως. Ξαφνικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας στρώνεται το πιο πλούσιο τραπέζι του κόσμου. Είστε έτοιμος να ορμήξετε με το πιρούνι σας όταν ακούτε μια φωνή: “John, what’s on your mind? Έτσι κι ακουμπήσεις το οτιδήποτε χάνεις το Grammy σου!” Πώς αντιδράτε;

Τώρα αυτό το δίλλημα γιατί?? Το σίγουρο είναι πως ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ? και το σενάριο του μήνα φαντάζει θρίλερ.

Όμως, ΑΝ ο στόχος μου ήταν ένα grammy με προϋπόθεση να μη φάω (και το είχα πάρει απόφαση) τότε δεν θα έτρωγα.

4.Πώς αντιμετωπίζει ένας τραγουδιστής ένα ψυχρό σαν ιγκλού κοινό;

Κάνει αυτό που έχει κληθεί να κάνει. Τραγουδάει, ερμηνεύει και προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει την ψυχολογία του κοινού με σκοπό να κινηθεί, ρεπερτοριακά, αναλόγως. Αν πάλι δε γίνει τίποτα την πληρώνει η κιθάρα όταν γυρίσει σπίτι!

5.Μια πολύ καλή ερμηνεία μπορεί να σώσει ένα αδύναμο ως και κακό τραγούδι;

Εννοείται. Έχεις αναρωτηθεί τι ακούμε καθημερινά?

6.Βρίσκεστε σε γνωστό στέκι όταν σας πλησιάζουν δύο δημοσιογράφοι για μια μίνι συνέντευξη. Ξάφνου συνειδητοποιείτε ότι σας έχουν μπερδέψει με άλλον συνάδελφο. Πώς αντιδράτε;

Αμηχανία! Έχω δίδυμο αδερφό και έχω μάθει να με μπερδεύουν. Συνήθως, πλέον, βαριέμαι να τους διορθώνω και συνεχίζω την κουβέντα ως ο αδερφός μου (μικρό το κακό). Όμως, αφορά δουλειά, αλλά και το όνομα κάποιου άλλου, επομένως θα πρέπει να το αντιμετωπίσω. Συνεχίζω τη συζήτηση, με λίγο χιούμορ για να ελαφρύνω το κλίμα, αλλά και για να τους βάλω στο δρόμο να το καταλάβουν μόνοι τους!

7.Ας αντιστρέψουμε τους όρους: Όλοι είναι για μια μέρα αόρατοι εκτός από σας. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

Απλά θα περιμένω τρομαγμένος να περάσει αυτό το 24ωρο!

8.Αλήθεια, ο Γιάννης Μητσόπουλος έχει ποτέ αισθανθεί την ανάγκη να απομακρύνει το μικρόφωνο από καλλιτέχνη διεθνούς φήμης;

(Βλ. απάντηση Νο5) ?

9.Αν ήσασταν στίχος τραγουδιού ποιος θα ήσασταν;

Χόρεψα μόνος μου ό,τι ονειρεύτηκα

Ζωή παράξενη πάντα σε δέχτηκα

Πρόποση επίσημη σ΄όλα τα ψεύτικα

Παράξενη γιορτή !

10.Ποιά από τις δέκα ερωτήσεις σας δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί; (Οι απαντήσεις όλες και καμία απορρίπτονται.)

Για κάποιο λόγο την ερώτηση 1 την έχω αφήσει για το τέλος. Ακόμα και αυτή την απαντάω πέμπτη κατά σειρά.

Κοινοποιήστε
Χριστίνα Καρρά
Καθηγήτρια Γερμανικών, κειμενογράφος και συγγραφέας με τρία βιβλία στο ενεργητικό της: " Η κόρη του Ναζί", "Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος " και το πιο πρόσφατο "Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι" από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Έχει έναν γιο και θεωρεί ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα που συνήθως προσπερνάμε. Αγαπημένη της ρήση: "Για να ανέβεις στην κορυφή, επιβάλλεται να ξεκινήσεις από την βάση."