Τους ανθρώπους που σχετίζονται με τον τομέα του αθλητισμού δεν μπορείς να μην τους  θαυμάζεις. Με διάφορες αναγκαστικές στερήσεις, λόγω της φύσης της δουλειάς, με πάθος γι’αυτό που κάνουν, με επιμονή, υπομονή και κυρίως αγάπη, αποτελούν πρότυπα υγιή, που τόσο έχουμε ανάγκη να βλέπουμε στην εποχή μας.

Ο προπονητής τένις, Χαράλαμπος Ανεσιάδης, είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον χώρο του και όχι μόνο. Εκτός από εξαίρετος προπονητής, ο διπλωματούχος καθηγητής φυσικής αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα την Αντισφαίριση, ξεχωρίζει για την μεταδοτικότητά και την μεθοδικότητά του.

IFITOS TENNIS ACADEMY

Ο Α.Ο. Αντισφαίρισης Σταύρουπολης ΙΦΙΤΟΣ δραστηριοποιείται στο άθλημα του τένις από το 1992. Ο ΙΦΙΤΟΣ πρωτοπορεί με την εγκατάσταση σύγχρονων κλειστών γηπέδων ανεβάζοντας το επίπεδο των προπονητικών στόχων. Οι επιτυχίες του συλλόγου κυμαίνονται σε εθνικό επίπεδο με πολλαπλές κατακτήσεις των αθλητών.

Ο Χαράλαμπος Ανεσιάδης ως υπεύθυνος προπονητής αγωνιστικών τμημάτων καταφέρνει μέσα από την εμπειρία του να δώσει τα απαιτούμενα εφόδια αναδεικνύοντας αρκετές φορές εξαιρετικά ταλέντα, για τα οποία σίγουρα θα μιλάμε και στο μέλλον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ελένη Μτσεντλίτζε, Πρωταθλήτρια Αντισφαίρισης Γυναικών για το 2018, την οποία και προπονεί ο ίδιος.

 Ο Χαράλαμπος Ανεσιάδης απάντησε στο δικό του 10 στα 10 και τον ευχαριστούμε πολύ.

____________________________________

10 ΣΤΑ 10 ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΝΕΣΙΑΔΗ

1.Βρίσκεστε στο ίδιο πλοίο με ιστορική προσωπικότητα άλλης εποχής. Ποιά θα θέλατε να είναι αυτή και τι θα την ρωτούσατε;

Tον Αριστοτέλη και θα τον ρωτούσα γενικά για τα βιώματα του και για το έργο της διαπαιδαγώγησης του Μ. Αλεξάνδρου.

2. Πώς αντιμετωπίζει ο Χαράλαμπος Ανεσιάδης τα χαμένα “σετ της ζωής”;

Επειδή το τένις είναι μια μικρογραφία της ζωής, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή πάμε παρακάτω, δεν κοιτάζουμε πίσω, περισσότερη δουλειά και πίστη για τη συνέχεια.

3. Έχετε να φάτε πάνω από μήνα, όταν ξαφνικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας στρώνεται το πιο πλούσιο τραπέζι του κόσμου. Είστε έτοιμος να βουτήξετε πιρούνι και μαχαίρι όταν ακούγεται μια φωνή: “Μα τι πας να κάνεις; Έτσι και ακουμπήσεις το παραμικρό χάνεις ένα βραβείο παγκοσμίου αναγνώρισης που συνοδεύεται από σημαντικό χρηματικό ποσό!” Πώς αντιδράτε;

Επειδή το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου, θα βουτούσα το πιρούνι και το μαχαίρι. Άλλωστε τα βραβεία δεν έρχονται έτσι από τον ουρανό, αλλά με πολύ κόπο και δουλειά.

4. Τι είναι πιο δύσκολο, η εκγύμναση του νου ή του σώματος;

Νομίζω ότι είναι εξίσου δύσκολα και απαιτείται μια καλή ισορροπία.

5. Ποιά συμβουλή δεν δίνεις ποτέ σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το τένις;

Η συμβουλή που δεν θα έδινα είναι ότι όλα είναι εύκολα, μπορείς να έχεις αποτελέσματα χωρίς πολύ κόπο και σύντομα θα φτάσεις στο επίπεδο των παικτών που βλέπεις στην τηλεόραση.

6. Βρίσκεστε σε γνωστό στέκι όταν σας πλησιάζουν δύο δημοσιογράφοι για μια μίνι συνέντευξη. Δέχεστε με χαρά όταν διαπιστώνετε ότι σας έχουν μπερδέψει με συνάδελφο. Πώς αντιδράτε;

Με χιούμορ και τους λέω ότι έστω για λίγο ήταν ωραίο να είμαι αναγνωρίσιμος και διάσημος.

7. Ας αντιστρέψουμε τους όρους: Όλοι είναι για μια μέρα αόρατοι εκτός από εσάς. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

Θα συνέχιζα κανονικά τις προπονήσεις μου και θα βασιζόμουν στο φιλότιμο των αθλητών μου ότι προσπαθούν ακόμη και όταν δεν τους βλέπω.

8. Ένας… Ανεσιάδης πότε δεν νιώθει γενικά άνετα;

Όταν νοιώθει ότι δεν μπορεί να μεταδώσει αυτά που θέλει και όταν πιστεύει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

9.Συμπληρώστε την φράση: Είμαι ο Χαράλαμπος Ανεσιάδης κι όταν …

Βάλω κάτι στο μυαλό μου, θα κάνω τα πάντα για να το πετύχω.

10. Ποιά από τις 10 ερωτήσεις σας δυσκόλεψε περισσότερο; (Οι απαντήσεις καμία και όλες δεν γίνονται δεκτές!)

Η ερώτηση 5.

Κοινοποιήστε
Καθηγήτρια Γερμανικών, κειμενογράφος και συγγραφέας με τρία βιβλία στο ενεργητικό της: " Η κόρη του Ναζί", "Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος " και το πιο πρόσφατο "Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι" από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Έχει έναν γιο και θεωρεί ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα που συνήθως προσπερνάμε. Αγαπημένη της ρήση: "Για να ανέβεις στην κορυφή, επιβάλλεται να ξεκινήσεις από την βάση."