Η πρόσφατη εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν αντίπαλης ποδοσφαιρικής ομάδας ήρθε να συμπληρώσει άλλο ένα τραγικό όνομα σε μια λίστα άδοξων δολοφονιών με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Τα περιστατικά χουλιγκανισμού και έντονης οπαδικής βίας ξεκίνησαν στην Ελλάδα την δεκαετία του ’80 καθιερώνοντας μια νοοτροπία που αμαυρώνει μέχρι σήμερα τον χώρο του αθλητισμού.

Το πρόβλημα γιγαντώθηκε από την περίοδο που το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα από ερασιτεχνικό πέρασε σε επαγγελματικό επίπεδο και δημιουργήθηκε ο θεσμός των ΠΑΕ. Η εμπορευματοποίηση του αθλήματος και η κερδοσκοπία παραγόντων πίσω από τις ομάδες, διαμόρφωσαν και τις εγκληματικές πράξεις που γίνονται στο όνομά τους.
Φυσικά η οπαδική βία και ο φανατισμός δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό και τα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι. Για τους χούλιγκαν και τους υποκινητές τους οι ομάδες είναι απλά το περιτύλιγμα, μέσα στο οποίο διακινούνται βαθύτερα συμφέροντα και παθογένειες της κοινωνίας των τελευταίων δεκαετιών.

Οι συγκρούσεις οπαδών, που αρχικά ήταν μικρά περιστατικά με αφορμή κάποια αντίρρηση στη διαιτησία ή περιορισμένης έντασης καβγάδες, έγιναν οργανωμένες επιθέσεις και “ραντεβού θανάτου” με ξυλοδαρμούς και μαχαιρώματα από παραβατικά άτομα που δεν νοιάζονται καν για το άθλημα. Άτομα με ελλιπή παιδεία, προβληματική ανατροφή και με μια ανάγκη “κάπου να ανήκουν και να νιώθουν κάποιοι” είναι χαρακτηριστικά φανατικά μέλη συλλόγων, συνδέσμων, πολιτικών παρατάξεων και λοιπών οργανώσεων επιρροής αφελών.

Είναι γνωστό τοις πάσι άλλωστε πως οι πυρήνες επιρροής και οργάνωσης αυτών των οπαδών είναι άτομα που έχουν άμεση σχέση με τους επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες των ομάδων, αλλά και με παράγοντες των αστικών αρχών.

Η επικράτηση μιας τέτοιας νοοτροπίας και τα κατά συρροή εγκληματικά περιστατικά που εξακολουθούν να συμβαίνουν χωρίς αποκατάσταση της τάξης, αποδεικνύουν περίτρανα και για άλλη μια φορά ένα ανύπαρκτο κράτος μέριμνας και δικαίου, που φαίνεται πως έχει αντικατασταθεί από το παρακράτος.

_________________________________

Σεπτέμβριος 1983, Θεσσαλονίκη

Ο 18χρονος Αριστείδης Δημητριάδης, αθλητής της ποδηλασίας, έκανε βόλτα με δύο φίλους του στην περιοχή του Χαριλάου, λίγα μέτρα από το σπίτι του. Μέσα στην κουβέντα τους κάποια στιγμή μίλησε ειρωνικά για την ήττα της ομάδας του Άρη από τον Παναθηναϊκό, που είχε προηγηθεί εκείνη την ημέρα.

Τότε η παρέα δέχτηκε επίθεση από τρία άγνωστα άτομα, που άρχισαν να βρίζουν και να χτυπούν κυρίως τον Αριστείδη. Όπως ανέφερε ένας από τους φίλους του που ήταν εκεί, οι δράστες κλωτσούσαν όλοι μαζί τον Αριστείδη στο κεφάλι ώσπου έμεινε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Αχέπα με σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και μετά από έξι μέρες μάχης με τον θάνατο, τελικά κατέληξε. Ο γιατροί είχαν δηλώσει χαρακτηριστικά στους γονείς του πως και να παρέμενε ζωντανός, θα είχε ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλό του με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Οι δράστες, τρία αδέρφια με ιστορικό εμπλοκής σε βίαιες επιθέσεις και ληστεία, εντοπίστηκαν, δέχτηκαν τις σχετικές ποινικές διώξεις και προφυλακίστηκαν.

Οκτώβριος 1986, Λάρισα

Ο 29χρονος Χαράλαμπος Μπλιώνας είχε μόλις διοριστεί καθηγητής και ήταν και έτοιμος να παντρευτεί σύντομα με την αγαπημένη του. Βρέθηκε για λίγες μέρες στη Λάρισα και οι φίλοι του τον έπεισαν να πάνε να δούνε τον αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ στο γήπεδο Αλκαζάρ.

Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας το κλίμα ανάμεσα σε οπαδούς των αντίπαλων ομάδων ήταν τεταμένο με συνθήματα και φωνές της μιας πλευράς προς την άλλη. Κάποια στιγμή από κερκίδα οπαδών του ΠΑΟΚ εκτοξεύτηκαν τρεις φωτοβολίδες. Η μία από αυτές εξοστρακίστηκε και πέτυχε τον άτυχο 29χρονο κόβοντάς του την καρωτίδα και προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Παρευρισκόμενοι στο σημείο, ανάμεσά τους και δύο γιατροί, έσπευσαν να δώσουν κάποιες πρώτες βοήθειες προσπαθώντας να ανακόψουν την αιμορραγία στο τραύμα και να σβήσουν τη φωτιά από τα ρούχα του 29χρονου. Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης στην καρότσα ενός αγροτικού, καθώς διαθέσιμο ασθενοφόρο δεν υπήρχε, όμως μέχρι να φτάσει εκεί είχε ήδη ξεψυχήσει.

Η αναπάντεχη τραγωδία βύθισε σε πένθος την οικογένειά του και όλη τη χώρα. Πραγματοποιήθηκαν 23 συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ για το περιστατικό και τελικά κρίθηκε ένοχος ο 19χρονος Βασίλης Θεοδωρίδης. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση, τα οποία αργότερα μειώθηκαν σε τρία και τελικά αποφυλακίστηκε στα δυόμιση λόγω καλής διαγωγής.

Ιανουάριος 1991, Αθήνα

Άλλο ένα ματωμένο ντέρμπι έμελλε να γίνει στις αρχές του 1991 ο αγώνας ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού μια αστυνομική Διμοιρία οδηγούσε μια ομάδα περίπου 2.000 οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού προς τον αγωνιστικό χώρο, όταν εκτοξεύτηκε προς το μέρος τους μια ναυτική φωτοβολίδα. Η φωτοβολίδα έπεσε ανεξέλεγκτα μέσα στον όγκο των φιλάθλων χτυπώντας στην κοιλιακή χώρα τον 17χρονο Γεώργιο Παναγιώτου. Ο μαθητής σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αγία Όλγα και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

Παρά πάντως το φρικτό περιστατικό, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κανονικά, ενώ λίγο πριν τη λήξη του άλλη μια κροτίδα εκτοξεύτηκε σε εξέδρα οπαδών την ώρα που είχε αποβληθεί ο αρχηγός της ομάδας της ΑΕΚ. Το γεγονός έριξε εκ νέου λάδι στη φωτιά και σύντομα ο χώρος έξω από το γήπεδο έγινε ένα πεδίο μάχης. Ξύλο μεταξύ των οπαδών και εκτεταμένοι βανδαλισμοί σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ μεταξύ αυτών τρία περιπολικά και δύο τρόλεϊ τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Ενάμιση χρόνο αργότερα ανακοινώθηκε πως η φωτοβολίδα που σκότωσε τον έφηβο Παναγιώτου είχε φύγει από τα χέρια του 19χρονου Νίκου, γνωστού ως “Βλάχος” ή “Φονιάς”, που ήδη κουβαλούσε κατηγορίες για διάφορες ληστείες. Καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση, τα οποία μειώθηκαν σε 13 λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Απρίλιος 1991, Εθνική Οδός Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Μια παρέα τεσσάρων οπαδών του ΠΑΟΚ είχαν αναχωρήσει με το αυτοκίνητό τους για Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου είχαν βρεθεί για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ (Πανιώνιος-ΠΑΟΚ). Κάποια στιγμή στην διαδρομή φαίνεται πως έβγαλαν ένα κασκόλ της ομάδας τους να φαίνεται έξω από το αυτοκίνητο.

Ήταν γύρω στις 11 το βράδυ στο 24ο χλμ. της εθνικής οδού όταν ένα διερχόμενο αυτοκίνητο πλησίασε το αυτοκίνητο της παρέας και πέταξε μέσα μια βόμβα μολότοφ. Το όχημα έγινε άμεσα παρανάλωμα του πυρός και δύο από τους επιβαίνοντες κάηκαν ζωντανοί! Ήταν ο 21χρονος Ευθύμιος Λιάκας και ο 25χρονος Κώστας Ντόλιας. Οι άλλοι δύο φίλοι τους, Γιάννης Γεωργούσης και Χρήστος Τσολακίδης, κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο και να σωθούν με σοβαρά εγκαύματα, που τους καθήλωσαν για μήνες στο νοσοκομείο.

Η τραγωδία δυστυχώς δεν έληξε εκεί, αφού τρεις μήνες αργότερα η μητέρα του αδικοχαμένου Ντόλια έδωσε τέλος στη ζωή της, ενώ και ο πατέρας του ήταν καθηλωμένος σε καροτσάκι λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι δράστες της φρικτής δολοφονικής επίθεσης δεν βρέθηκαν ποτέ.

Απρίλιος 1995, Αθήνα

Με αφορμή το ντέρμπι των “αιωνίων”, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, στο μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας, άλλο νεαρό άτομο έχασε άδοξα τη ζωή του στα πλαίσια οπαδικής βίας.

Ο 25χρονος Γιώργος Καρνέζης -και φίλαθλος του Παναθηναϊκού- δέχτηκε τουλάχιστον τρεις θανατηφόρες μαχαιριές μέσα στο αυτοκίνητό του από παρέα οπαδών του Ολυμπιακού.

Μάρτιος 2007, Αθήνα

Άλλος ένας αγώνας μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έδωσε αφορμή σε ομάδες περίπου 400 χούλιγκαν να στήσουν ένα ραντεβού “ξεκαθαρίσματος λογαριασμών” στη Λεωφόρο Λαυρίου στην περιοχή της Παιανίας. Παρά το ότι υπήρχε γνώση για την κανονισμένη συνάντηση, η παρουσία αστυνομίας ήταν αρκετά περιορισμένη.

Ακολούθησε μια πραγματική μάχη με μολότοφ, μαχαίρια, αεροβόλα, κλομπ, σιδηρογροθιές, φωτοβολίδες και άλλα σχετικά όπλα και δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο 22χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού Μιχάλης Φιλόπουλος έπεσε νεκρός μετά από πολλαπλά χτυπήματα με σίδερο στο κεφάλι και μαχαιριές στο σώμα.

Τα βίαια επεισόδια και η φρικτή δολοφονία του νεαρού οδήγησαν σε κρατική απόφαση να αναβληθούν όλοι οι αγώνες όλων των ομαδικών αθλημάτων για δύο εβδομάδες.

Σεπτέμβριος 2011, Ηράκλειο Κρήτης

Περίπου 30 άτομα, φανατισμένοι οπαδοί των ομάδων του ΟΦΗ, του Ηροδότου και κάποιοι του Παναθηναϊκού, είχαν μαζευτεί με ένα προγραμματισμένο ραντεβού έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στην παραλιακή του Ηρακλείου για να λύσουν τις οπαδικές διαφορές τους.

Η κατάσταση ξέφυγε για άλλη μια φορά και όπως ανέφεραν συμμετέχοντες στην συμπλοκή, “δεν ήξερες ποιος βαράει ποιόν”. Μοιραίο θύμα υπήρξε ο 21χρονος Γιάννης Ρουσάκης από τα Μάλια έχοντας δεχθεί διαδοχικές μαχαιριές στο στήθος και την κοιλιά.

Είκοσι ένα άτομα βρέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου κατηγορούμενοι για την υπόθεση και (ως συνήθως) όλοι δήλωναν πως δεν είχαν δει τι ακριβώς έγινε και ότι δεν συμμετείχαν αλλά μόνο παρακολουθούσαν την συμπλοκή. Ο 26χρονος βασικός κατηγορούμενος, εκείνος που κρατούσε το φονικό μαχαίρι, υποστήριξε στην απολογία του πως δεν ήθελε ποτέ να σκοτώσει κανέναν, αλλά πως μέσα στον χαμό της επίθεσης και την ώρα που κάποια άτομα κινήθηκαν προς το μέρος του, ένιωσε κίνδυνο και χωρίς πολλή σκέψη έβαλε μπροστά το μαχαίρι χωρίς να γνωρίζει ποιον χτυπούσε.

Τελικά θεωρήθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο δεύτερος και τρίτος κατηγορούμενος δέχθηκαν ποινή φυλάκισης 4 ετών και κάποιων μηνών.

Σεπτέμβριος 2014, Αλικαρνασσός Κρήτης

Τρία χρόνια αργότερα και πάλι στο νησί της Κρήτης ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ χούλιγκανς οπαδών σε έναν αγώνα της Γ’ εθνικής μεταξύ Ηροδότου και Εθνικού. Η επίθεση είχε στόχο τους φιλοξενούμενους οπαδούς του Εθνικού, οι οποίοι δέχτηκαν σοβαρά χτυπήματα με σιδηρογροθιές και κλωτσιές.

Ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού Κωνσταντίνος Κατσούλης τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι προσπαθώντας να προστατέψει άλλους από την επίθεση. Νοσηλεύτηκε άμεσα σε ΜΕΘ με εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες και βρισκόταν σε κώμα για δύο εβδομάδες μέχρι που τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκαν τρία άτομα, ένας 35χρονος, ένας 29χρονος και ένας 27χρονος, για σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη. Κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 16 και 13 ετών αντίστοιχα, ενώ ο τρίτος θεωρήθηκε αθώος. Μετά από έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης ακολούθησε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι και οι τρεις με ποινές 13 και 12 ετών.

Και πάλι όμως ακολούθησε αίτηση αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο, η οποία έγινε δεκτή και κάπως έτσι σήμερα, 7 χρόνια αργότερα, η υπόθεση παραμένει ανοιχτή σε αναμονή νέας δίκης και οι κατηγορούμενοι δολοφόνοι του Κατσούλη είναι ελεύθεροι. Η οικογένεια του θύματος κάνει λόγο για ένα έγκλημα προμελετημένο και μια φανερή προσπάθεια συγκάλυψης και παραπλάνησης της δικαιοσύνης.

Δίκη Κατσούλη: Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι - Εν αναμονή των ποινών - Ηράκλειο - Νέα Κρήτη

Απρίλιος 2017, Θεσσαλονίκη

Ο 24χρονος Κύπριος οπαδός του ΠΑΟΚ, Νάσος Κωνσταντίνου, βρισκόταν στην οδό Αγίου Δημητρίου της Θεσσαλονίκης μετά την αναμέτρηση της ομάδας του με αυτή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Τούμπας. Σε ανύποπτο χρόνο εκείνος και ένας φίλος του δέχτηκαν βίαιη επίθεση από κουκουλοφόρους.

Προσπαθώντας να ξεφύγει από τους δράστες ο 24χρονος βρέθηκε μέσα στο δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο με συνέπεια να νοσηλευτεί με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να χάσει τη ζωή του μερικές ημέρες αργότερα.

Για την υπόθεση απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε πέντε άνδρες ηλικίας από 19 έως 31 ετών, οπαδούς της ομάδας του Ηρακλή. Οι τρεις από αυτούς αθωώθηκαν και οι δύο καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης εννέα χρόνων και οκτώ μηνών συνολικά. Τους αναγνωρίστηκε ωστόσο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς δεν είχαν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους όταν συνέβη το γεγονός.

Ιανουάριος 2020, Θεσσαλονίκη

Σε ένα παρόμοιο περιστατικό έχασε τη ζωή του άδοξα και ο 28χρονος Βούλγαρος, Τόσκο Μποζατζίσκι, μόλις δύο χρόνια πριν. Ο άντρας είχε ταξιδέψει από τη χώρα του στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει με την παρέα του το ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ.

Κάποια στιγμή μετά τον αγώνα και αποχωρώντας από μια καφετέρια, ο 28χρονος και η παρέα του δέχτηκαν επίθεση από περίπου 30 οπαδούς του ΠΑΟΚ, που κρατούσαν ρόπαλα και άλλα “πολεμοφόδια”. Προσπαθώντας να τους ξεφύγει ο Μποζατζίσκι φαίνεται πως σκόνταψε και τότε οι δράστες βρήκαν ευκαιρία να του καταφέρουν πολλαπλά χτυπήματα. Κατάφερε να σηκωθεί και έτρεξε να φύγει, όμως άθελά του βρέθηκε μέσα στο δρόμο και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Οι κακώσεις που προκλήθηκαν από το όχημα που πέρασε πάνω του ήταν και αυτές που στέρησαν τη ζωή στον άτυχο άντρα.

Στο εδώλιο βρέθηκαν τόσο η 26χρονη γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο, όσο και ένας 49χρονος γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ, που βρέθηκε εξαρχής στο στόχαστρο των αρχών ως οργανωτής της επίθεσης. Η αστυνομία ανακάλυψε πως το αυτοκίνητο της γυναίκας ήταν νοικιασμένο από τον 49χρονο οπαδό, Θεόδωρο Γραμματικόπουλο, και κατέληξε πως επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση προς την παρέα των Βούλγαρων. Φαίνεται μάλιστα πως ο Γραμματικόπουλος έκανε προσπάθειες να σβήσει ενοχοποιητικά στοιχεία από το κινητό του κατά την παράδοσή του στην αστυνομία.

Η 26χρονη υποστήριζε πως επρόκειτο για ατύχημα, όμως τελικά κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία με δόλο και προφυλακίστηκε. Επίσης προφυλακιστέος κρίθηκε αργότερα και ο 49χρονος Γραμματικόπουλος, παρότι φυσικά δεν παραδέχτηκε ποτέ σκοπούμενη ανάμειξή του στην επίθεση.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Ερχονται νέες συλλήψεις - Ήταν καταδρομική επιχείρηση από 6 άτομα

Φεβρουάριος 2022, Θεσσαλονίκη

Γνωστό σε όλους φυσικά είναι το τελευταίο -μέχρι τώρα- θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, ο 19χρονος Αλκιβιάδης Καμπανός, που δολοφονήθηκε φρικτά λίγα μέτρα μακριά από γήπεδο του Άρη, αλλά και του σπιτιού του.

Τα στοιχεία δείχνουν πως μια ομάδα οργανωμένων χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, 12 άτομα συνολικά, είχαν βγει παγανιά να βρουν Αρειανούς και να ξεσπάσουν παίρνοντας εκδίκηση για ένα άλλο οπαδικό σκηνικό που είχε προηγηθεί. Συνάντησαν τυχαία την παρέα του Άλκη, που καθόταν στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας και τους ρώτησαν “τι ομάδα είστε;”. Όταν τα παιδιά απάντησαν πως υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, οι χούλιγκαν τους επιτέθηκαν χτυπώντας τους με μαχαίρια, ρόπαλα και ένα δρεπάνι.

Όλη η παρέα δέχτηκε χτυπήματα και μαχαιριές, όμως αυτά που κατάφεραν οι δράστες στον 19χρονο Άλκη αποδείχθηκαν μοιραία. Όπως κατέθεσαν οι φίλοι του, το παιδί ήταν φανερά σοβαρά χτυπημένο, δεν μπορούσε να σταθεί, ενώ αιμορραγούσε και έντονα. Μετά από αρκετή ώρα ασθενοφόρα μετέφεραν τα θύματα στο νοσοκομείο, όμως για τον Άλκη ήταν ήδη αργά. Το μοιραίο χτύπημα που τον οδήγησε στον θάνατο ήταν ένα εκτενές τραύμα κοντά στην βουβωνική χώρα, που προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο.

Οι κατηγορούμενοι δράστες έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι και η υπόθεση φυσικά είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Μέχρι τώρα όλοι αρνούνται πως συμμετείχαν ενεργά στην επίθεση, ενώ αποφεύγουν να κατονομάσουν ονόματα και να καταδείξουν άτομα ρίχνοντας τελικά κυρίως όλη την ευθύνη στον νεαρό που κρατούσε το δρεπάνι, που θεωρείται πως ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου.

__________________________________________

Η τελευταία, φρικτή δολοφονία ενός ακόμα νέου παιδιού πυροδότησε για άλλη μια φορά τις συζητήσεις σχετικά με την οργανωμένη και ανεξέλεγκτη οπαδική βία, που αποτελεί τεράστιο πλήγμα στον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα.

Συζητήσεις που πολύ φοβόμαστε και βασικά γνωρίζουμε πως σε λίγο καιρό απλά θα ξεθωριάσουν και το βαθιά ριζωμένο και σαπισμένο σύστημα που όλοι ξέρουμε καλά θα συνεχίσει την μίζερη πορεία του προς την παρακμή.

Διαβάστε επίσης: Από το “παίζουμε για τη φανέλα” στη μετά “χωμάτινη” εποχή

Κοινοποιήστε
Άννα-Μαρία Κέκια
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.