Η Εύη Φρυγανά, που γεννήθηκε στη Χαλκίδα και σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αποτελεί σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση συγγραφέως.

Η αγάπη της για τη συγγραφή την οδήγησε τον Αύγουστο του 2013 να ιδρύσει το άκρως δημοφιλές και επιτυχημένο λογοτεχνικό blog MoonlightTales και το ενδιαφέρον της για ό,τι σχετίζεται με τις έρευνες ανθρωποκτονιών να παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια εγκληματολογίας.

“Αναζήτηση Εκδίκησης”

Σ’ έναν κόσμο κλεφτών το μοναδικό αδίκημα είναι να σε πιάσουν. Ένα κορίτσι ανακαλύπτει τον καινούριο κόσμο που ανοίγεται μπροστά της και μια καταξιωμένη γυναίκα προσπαθεί μάταια να αφήσει πίσω της το σκοτεινό παρελθόν της.

Σε ένα βιβλίο που αφηγείται παράλληλα το παρελθόν και το παρόν της, η Οκτόμπερ βρίσκει διέξοδο στο σύστημα της «Κληρονομιάς», που μίσησε απ’ την πρώτη επαφή της με αυτό.

Δέκα χρόνια αργότερα, προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για τον άνθρωπο που κάποτε αγάπησε, από τα άτομα που εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα.

Παρότι τα σχέδια της πάντα έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, τώρα τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή για την πιο επιτυχημένη κλέφτρα του κόσμου.

Πρωτότυπο βιβλίο, που διαβάζεται απνευστί!

“Ο Κήπος με τους Υάκινθους”

Οι υάκινθοι που θέλησε να φυτέψει στον κήπο του αδελφού της η αρχιφύλακας Λόρεν Γουότερστον έγιναν η αιτία να ανακαλύψει το πτώμα μιας γυναίκας που είχε εξαφανιστεί από καιρό. Οι υποψίες για τη δολοφονία πέφτουν στην οικογένειά της. Έτσι, της απαγορεύεται κάθε συμμετοχή στην υπόθεση.

Τα βασικά στοιχεία από τον φάκελο του θύματος, που της παρέχει κρυφά ο επιθεωρητής Πίτερ Ρέντφορντ, την οδηγούν να χτίσει τις δικές της θεωρίες για το τι συνέβη. Στην προσπάθειά της να αποδείξει την αθωότητα των αγαπημένων της προσώπων, ξεκινάει τη δική της ανεξάρτητη έρευνα, χωρίς να υπολογίζει κανέναν κίνδυνο.

Νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια, αλλά και η απόπειρα δολοφονίας εναντίον ενός ντετέκτιβ που συμμετέχει στην υπόθεση περιπλέκουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο… Νέα στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια, αλλά και η απόπειρα δολοφονίας εναντίον ενός ντετέκτιβ που συμμετέχει στην υπόθεση περιπλέκουν την κατάσταση ακόμα περισσότερο…

Έγκλημα, μυστήριο και αγωνία που καθηλώνουν. Το πρώτο βιβλίο με την αρχιφύλακα Λόρεν Γουότερστον. Γρήγορη ροή, καλογραμμένο και με ζωντανές εικόνες! Δεν θα θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας!

Η αξιόλογη συγγραφέας Εύη Φρυγανά απάντησε στο δικό της 10 στα 10 και την ευχαριστούμε πολύ!

_________________________________________________

10 ΣΤΑ 10 ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΦΡΥΓΑΝΑ

1.Βρίσκεστε στο ίδιο πλοίο με ιστορική προσωπικότητα άλλης εποχής. Ποιά θα θέλατε να είναι αυτή και τι θα την ρωτούσατε;

Νιώθω ότι πρέπει να πω κάτι σχετικό με το βιβλίο, για να μη μιλήσω για το πόσα λεφτά θα έβγαζα αν συναντούσα τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη ή τον Ζόντιακ και αποκάλυπτα την ταυτότητά τους, αλλά μάλλον θα έτρεχα πίσω από τη Τζέιν Ώστεν και θα την έπρηζα για τον κύριο Ντάρσυ.

2.Εκδίκηση, ναι ή όχι;

Παρά ό,τι υπαινίσσεται το προηγούμενο βιβλίο μου, Αναζήτηση Εκδίκησης, δεν είμαι εκδικητικός άνθρωπος, αυτό όμως γιατί το διάστημα για το οποίο μπορώ να μείνω συγκεντρωμένη σε έναν στόχο είναι μικρό (ή γιατί δεν με έχουν αδικήσει αρκετά ακόμη). Όταν όμως δεν χρειάζεται να βγεις από το σπίτι, για να σκοτώσεις κάποιον και μπορείς απλώς να το γράψεις, εκδίκηση και πάλι εκδίκηση.

3.Έχετε να φάτε πάνω από δύο εβδομάδες και το στομάχι σας δηλώνει επαναστατημένο! Ξαφνικά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας στρώνεται το πιο πλούσιο τραπέζι του κόσμου κι εσείς βουτάτε αμέσως πιρούνι και μαχαίρι. Η φωνή όμως που ακούγεται από κάπου μακριά σας βάζει σε σκέψεις. ”Μα τι πας να κάνεις; Έτσι και φας χάνεις το Νόμπελ Λογοτεχνίας!” Πώς αντιδράτε;

Τρομοκρατούμαι, καταλήγω όμως στο ότι κατά πάσα πιθανότητα η φωνή είναι άλλη μία από αυτές που ζουν στο μυαλό μου και πως οι πιθανότητες για Νόμπελ Λογοτεχνίας δεν ήταν ποτέ και πολύ καλές. Βουτάω το χέρι μου σε έναν κουβά KFC και προσποιούμαι ότι είμαι ο Ερρίκος Η’.

4.Θα γράφατε ποτέ παραμύθι;

Με δύο μεγαλύτερα αδέλφια και κάμποσα ξαδέλφια, αρκετά παιδιά κυκλοφορούν γύρω μου, κάνοντας τη σκέψη να περνάει από το μυαλό μου. Όταν καταλήξω στην κατάλληλη ηλικία για την πρώτη λογοτεχνική επαφή με το έγκλημα, να είστε σίγουροι ότι τα δάση απανταχού του παραμυθόκοσμου θα γεμίσουν με ανθρωπομορφικούς, δολοφονημένους σκίουρους.

5.Ο κακός ο λύκος ζητάει την βοήθειά σας. Θεωρώντας τον εαυτό του αδικημένο από τους ανά τον κόσμο παραμυθάδες, επιθυμεί να αναλάβετε την υπεράσπισή του. Με ποια λόγια θα μας τον κάνατε πιο συμπαθή;

Μέχρι τον “Κήπο με τους Υάκινθους” πάντα έγραφα για εγκλήματα από τη μεριά του δράστη, οπότε μάλλον έκανε την έρευνά του πριν έρθει σε μένα, αν και δεν νομίζω ότι οι πρωταγωνιστές μου γίνονται ιδιαίτερα συμπαθείς. Απλώς θα περιέγραφα τα -κακά τα ψέματα- επικά σχέδια του λύκου και θα ήλπιζα να γίνει αρεστός λόγω συμπόνιας για την κατάληξη που έχει συνήθως.

6.Η έμπνευση σας γυρνάει συχνά την πλάτη;

Ιστορίες υπάρχουν πολλές. Αν κάτι μου γυρνάει την πλάτη συχνά είναι η διάθεση να τις αποτυπώσω, το προσωπικό μου writer’s block. Κάποιοι συγγραφείς είναι απόλυτοι στο ότι πρέπει κανείς να γράφει καθημερινά, για εμένα όμως δεν είναι έτσι και, αν φοβάμαι ότι κάτι μπορεί να φύγει και να μην επιστρέψει, είναι η άπλετη ενέργεια να ασχοληθώ με μία ιστορία. Μέχρι στιγμής, όσο και αν έτυχε να λείψει, αποφάσισε να γυρίσει κιόλας, οπότε πείθω τον εαυτό μου να κοιμηθεί τα βράδια.

7.Βρίσκεστε σε γνωστό στέκι όταν σας πλησιάζουν δύο δημοσιογράφοι για μια μικρή συνέντευξη. Δέχεστε μα στην πορεία συνειδητοποιείτε πως σας έχουν μπερδέψει με άλλη συνάδελφο. Πώς αντιδράτε;

Θα απαντούσα αντί για εκείνη, αν είχα διαβάσει τα βιβλία της (παρότι, όπως θα αποδειχτεί παρακάτω, κάτι τέτοιο είναι αμφίβολο). Οπότε μάλλον θα εξηγούσα την παρεξήγηση, ελπίζοντας ότι κανείς δεν θα θυμόταν τον λόγο, τον οποίο αναμφίβολα θα είχα βγάλει προ συνέντευξης, για παπαράτσι που με ακολουθούν παντού και δεν με αφήνουν να απολαύσω μία απλή, καθημερινή στιγμή, καθώς θα ψεκαζόμουν, για να ηρεμήσω (Μαρούσκα, το Evian!).

8.Πόσα αδιάβαστα βιβλία έχει η Εύη Φρυγανά στην βιβλιοθήκη της;

Πάρα πολλά για να τα μετρήσει (ελπίζω να μην είχατε τέτοιες βλέψεις). Ο αριθμός είναι ντροπιαστικά μεγάλος και όπου να ‘ναι περιμένω κούριερ να μου φέρει τη νέα παραλαβή.

9.Ας αντιστρέψουμε τους όρους: Όλοι είναι για μια ολόκληρη μέρα αόρατοι, εκτός από σας. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε;

Θα ξεκινούσα τη μέρα κάνοντας όλες τις εξωτερικές δουλειές που αναβάλω, γιατί δεν θέλω να μιλήσω με άνθρωπο και μετά θα κλείδωνα πόρτες και παράθυρα και θα κρυβόμουν στο σπίτι, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι, αν ήμουν εγώ αόρατη, θα πήγαινα να ενοχλήσω κόσμο. Δεν έχω καμία όρεξη το Paranormal Activity, στο οποίο αρκετοί γνωστοί μου θα θέλουν να με υποβάλλουν, να καταλήξει στο ίντερνετ.

10.Ποιά από τις δέκα ερωτήσεις σας δυσκόλεψε περισσότερο και γιατί; (οι απαντήσεις όλες και καμία απορρίπτονται!)

Η όγδοη! Ντροπή και αίσχος να με ξεμπροστιάζετε έτσι στον κόσμο!

Κοινοποιήστε
Χριστίνα Καρρά
Καθηγήτρια Γερμανικών, κειμενογράφος και συγγραφέας με τρία βιβλία στο ενεργητικό της: " Η κόρη του Ναζί", "Η φαλαινίτσα που ήθελε να γίνει γλάρος " και το πιο πρόσφατο "Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι" από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Έχει έναν γιο και θεωρεί ότι η ευτυχία κρύβεται στα μικρά πράγματα που συνήθως προσπερνάμε. Αγαπημένη της ρήση: "Για να ανέβεις στην κορυφή, επιβάλλεται να ξεκινήσεις από την βάση."