Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η εκδήλωση στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του βραβευμένου συγγραφέα και ξενοδόχου Γιώργου Πίττα με τίτλο “Γαστρονομικές κοινότητες – Γαστρονομικοί προορισμοί” (Golden Prize στα Tourism Awards 2019).

Παράλληλα παρουσιάστηκε εκτενώς και το πρόγραμμα “Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism”, το όραμα του κ. Γιώργου Πίττα, που ήδη υλοποιείται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το εγχείρημα των Γαστρονομικών Κοινοτήτων αφορά την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και των χαρακτηριστικών κάθε επιμέρους περιοχής της Ελλάδας, την ανάπτυξη μιας συλλογικής γαστρονομίας με άξονα την ποιότητα και την συνεργατικότητα και συνεπώς την όλο και καλύτερη απόδοση της χώρας στον τουριστικό τομέα.

Επαγγελματίες της εστίασης και των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, παραγωγοί και λοιποί σχετικοί φορείς καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να οργανώσουν την γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής και να προχωρήσουν το δυναμικό σχέδιο του Γαστρονομικών Κοινοτήτων (δημιουργία έντυπου και ψηφιακού γαστρονομικού οδηγού / γνωστοποίηση της δράσης στην τοπική κοινωνία / δράσεις εξωστρέφειας).

Η γαστρονομία είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία μιας περιοχής και αυτό που ψάχνει πάντα κάθε επισκέπτης να ανακαλύψει. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό στοιχείο της ιστορίας και του πολιτισμού μας, που οφείλουμε και μας ωφελεί να διατηρήσουμε.

Εμείς ευελπιστούμε ότι οι συνειδητοποιημένοι επαγγελματίες της περιοχής μας, και κάθε περιοχής, θα δώσουν το παρόν στο πολλά-υποσχόμενο project και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην γενικότερη πορεία του.

______________________

Ο Γιώργος Πίττας δραστηριοποιείται πολλά χρόνια σε θέματα πολιτισμού και εναλλακτικού τουρισμού και είναι ο εμπνευστής και επικεφαλής του πετυχημένου προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”, που υλοποιείται από το 2010 και συνέχεια του οποίου αποτελεί και το εγχείρημα των Γαστρονομικών Κοινοτήτων.

Είναι επίσης δημιουργός της ιστοσελίδας Greekgastronomyguide.gr, την οποία διαχειρίζεται μαζί με την εξίσου δραστήρια σύζυγό του Μπήλιω Τσουκαλά. Το συγγραφικό του βιογραφικό μετράει άλλα 6 βιβλία, ερευνητικούς “θησαυρούς” της ελληνικής κληρονομιάς: “Τα σημάδια του Αιγαίου” (2007), “Πάρος – Οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο” (2008), “Αθηναϊκή Ταβέρνα” (2009), “Τα πανηγύρια στο Αιγαίο” (2011), “Τα καφενεία της Ελλάδας” (2013), “Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας” (2014).

______________________

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν.Μαγνησίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου. 

Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.