Την περίοδο των εορτών, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και ευδιάθετοι, οι δρόμοι και τα σπίτια είναι στολισμένα γιορτινά, οι μυρωδιές από τα μελομακάρονα και τα γλυκά μας συνεπαίρνουν, μικροί μεγάλοι αδημονούν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Έχουμε μπει πλέον για τα καλά στο κλίμα των εορτών
και νιώθουμε μια ανεξήγητη χαρά και ευτυχία.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν νιώθουν έτσι στις γιορτές.
Και όχι γιατί είναι μίζεροι ή κακοί, αλλά επειδή τους συνέβησαν κάποιες άτυχες συγκυρίες στην ζωή τους, οι οποίες δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν αυτή την μαγεία των εορτών.

Δυστυχώς τέτοιες μέρες κάποιοι άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους. Όσο απάνθρωπο και αδιανόητο να μας φαίνεται εμάς κάτι τέτοιο, κάποιοι άλλοι δεν νιώθουν έτσι και απολύουν συνανθρώπους μας τέτοιες μέρες.

Κάποιοι άλλοι, έχασαν πολύ αγαπημένα τους άτομα. Το κενό που αφήνει η απώλεια ενός αγαπημένου μας ανθρώπου, είναι πολύ πιο έντονο ειδικά αυτές τις μέρες. Επιθυμούν και εύχονται να περάσουν οι γιορτές όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται.

Κάποιοι άλλοι, δεν έχουν τα χρήματα να ζήσουν τις γιορτές όπως θα ήθελαν. Σε αυτό, ωστόσο, φταίει η «πλύση εγκεφάλου» που δεχόμαστε καθημερινά από όλα τα μέσα. Καθώς μας «πλασάρουν», ότι για να περάσεις χαρούμενες εορτές πρέπει να διαθέτεις και μεγάλο πορτοφόλι  για να πας εκδρομή ή να ψωνίσεις τα πάντα. Και υπάρχουν αρκετοί που ενστερνίζονται αυτήν την λανθασμένη άποψη, με αποτέλεσμα οι μη έχοντες, να μην νιώθουν τίποτα για τις εορτές.

Και τέλος, υπάρχουν και κάποιοι που είναι μόνοι. Είτε από επιλογή είτε γιατί έτσι τους τα έφερε η ζωή. Ας μην βιαστούμε να τους κρίνουμε, και να βγάλουμε συμπεράσματα, δεν ξέρουμε τίποτα για την ζωή τους.

Μπορεί τώρα οι γιορτές να σας είναι μια θολή εικόνα, όμως αν το πιστέψετε μέσα σας, μπορεί να συμβεί και σε εσάς το θαύμα των Χριστουγέννων!

Και να θυμάστε, να αφιερώνετε μια σκέψη σας σε αυτούς τους ανθρώπους. Και μόνο μια σκέψη, θα μας κάνει πιο ταπεινούς και ευγνώμονες για όσα έχουμε στην ζωή μας. Να εκτιμάμε και να αγαπάμε τα πολλά ή τα λίγα που έχουμε, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή!

Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους!! (στους πιστούς των εορτών και μη).

Εις το επανιδείν!
Με αγάπη, maria

Κοινοποιήστε
Μαρία Διαμαντίδη
Έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο ΑΤΕΙ Πατρών. Είναι γενικά ανήσυχο πνεύμα. Παθιάζεται με ό,τι καταπιάνεται και θέλει πάντα να το φέρνει εις πέρας. Δεν συμβιβάζεται με ένα μέτριο αποτέλεσμα. Εκτός από full time μαμά , αυτήν την περίοδο γράφει άρθρα στο Montelaki , στο Workingmama και στο Maxmag. Μότο ζωής που την εκφράζει απόλυτα: Όλα στην ζωή, είναι ένα ρίσκο.