Πολλές φορές διαβάζουμε, ακούμε και σκεφτόμαστε για το γραφτό του καθενός, και κυρίως για το δικό μας!

Πείτε την αλήθεια, πολλές φορές κάνατε την σκέψη ποιος θα ήταν ο τίτλος της ζωής σας εφόσον είναι ήδη γραφτό να γίνει…Αλλά αν είναι έτσι, ποιος γράφει το σενάριο;

Αν όντως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο τότε γιατί δεν το είπαν πετρωμένο ώστε να έχει και αλληγορικό συμβολισμό η ρήση;

Αδυνατώ να πιστέψω ότι έχει γραφτεί ήδη το σενάριο της ζωής μου και είμαι η μαριονέτα στα χέρια ενός άγνωστου Χ που παίζει το παιχνίδι του για να περνάει η ώρα. Σε ένα σύμπαν δις αστεριών γιατί να είμαστε τα sims ενός βαριεστημένου που δεν έχει τι να κάνει;

Μοιάζουν όλα ανώφελα έτσι…

Σε αυτό το έργο είμαστε όλοι ταυτόχρονα ηθοποιοί, θεατές, σκηνοθέτες, παράγωγοι… Μαζί τα γράφουμε, ο ένας πάνω στον άλλο… Γράφω κάτι εγώ και περνάει ο άλλος λίγο μπλάνκο και το ξαναγράφει!

Κι έτσι αυτό το έργο με τα άπειρα γράψε-σβήσε δεν έχει τελειωμό, για όσο θα γυρνά αυτή η ανομοιογενής σφαίρα στην οποία είμαστε μαγνητισμένοι και στροβιλιζόμαστε ταξιδεύοντας στον χωροχρόνο.

Αν είναι ήδη γραφτό να συμβεί, θα έχει γραφτεί από κάποιον που παίζουμε στην ίδια σκηνή και από πείσμα, όπως γίνεται σε όλα τα επίπεδα εξέλιξης της ζωής αυτού του πλανήτη, θα πάω να ξαναγράψω κάτι. Έτσι! Γιατί οι αλλαγές είναι στο πρόγραμμα.

ΒΑΣΙΚΑ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

Επομένως, ναι γράφουμε, έχουν γραφτεί και θα ξαναγράφονται όλα κάθε λεπτό! Οποιαδήποτε σκέψη και πράξη, κάθε συναίσθημα και κάθε ειρμός, οδηγούν σε μία νέα προσθήκη στο σενάριο.

Και είπαμε, σε αυτό το σενάριο γράφουμε όλοι! Όλοι όσοι παίζουμε στην ίδια σκηνή…Γι’αυτό μην αφήνεσαι στα γραφόμενα των άλλων!

Αν είναι γραφτό να συμβεί, φρόντισε να το έχεις γράψει εσύ πριν συμβεί… Τότε πραγματικά έχει νόημα.

Και ξέρεις ποιο είναι το βαθύτερο νόημα όλων σε αυτό το σενάριο; Η περίληψη που θα γραφτεί μετά τον επίλογο του ρόλου σου και που θα μετρήσει στα σενάρια άλλων.

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δώσε του τον ρόλο που του αρμόζει, τόσο όσο πρωταγωνιστείς όσο και όταν δεν θα είσαι στην σκηνή. Δόμησε την ιστορία σου, χτίσε τον χαρακτήρα σου και άφησε την υπογραφή σου για το τέλος.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΠΟΧΗ…

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς