Η κλειστή κωπηλασία ως άθλημα ξεκίνησε το 1981 όταν κατασκευάστηκε η πρώτη κωπηλατική μηχανή ενώ λίγα χρόνια μετά έγινε και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα στις ΗΠΑ. Σήμερα, έχει εκατομμύρια οπαδούς και διεξάγονται αγώνες σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η κλειστή κωπηλασία είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο!

Η κωπηλατική μηχανή αρχικά χρησιμοποιούνταν μόνο από αθλητές της κωπηλασίας για τις προπονήσεις τους τον χειμώνα. Αυτό πλέον έχει αλλάξει και μπορεί να την βρει κανείς σε κάθε γυμναστήριο, με αποτέλεσμα να γίνει ευρέως γνωστό και αγαπημένο μηχάνημα εκγύμνασης για όλες τις ηλικίες.

Στην Ελλάδα διοργανώθηκαν οι πρώτοι αγώνες κλειστής κωπηλασίας το 2004 σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, από ανθρώπους που έχουν αθλητικό τρόπο ζωής.

Με την πάροδο του χρόνου και την εισαγωγή του κοινού στην εκγύμναση με την κωπηλατική μηχανή, οι αγώνες απέκτησαν μεγάλη απήχηση αφού όλο και περισσότεροι ήθελαν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα! Σημαντικό ρόλο στην διάδοσή του έπαιξαν οι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες που συμμετείχαν και έδωσαν άλλη βαρύτητα στην εικόνα του αθλήματος στο ευρύ κοινό.

Στον Βόλο, από πέρυσι διοργανώνεται το Volos Indoor Rowing Sprints, στο οποίο μάλιστα σημειώθηκαν πολλά Πανελλήνια Ρεκόρ. 

Η διοργάνωση όμως είχε μια ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία με την καταγραφή Παγκοσμίου Ρεκόρ από την Γεωργία Περαματζή.

Η επίδοσή της την ανέβασε όχι μόνο στο υψηλότερο βάθρο του κόσμου αλλά και στο Hall of Fame της Ελλάδος, αφού μόλις 3 Έλληνες έχουν καταγράψει παγκόσμιο ρεκόρ στην κλειστή κωπηλασία μέχρι σήμερα.

Φέτος, το Volos Indoor Rowing Sprints επιστρέφει δυναμικά την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11:00, στο κλειστό γήπεδο Βάκης Παρασκευόπουλος. 

Εκεί, οι αθλητές της κλειστής κωπηλασίας θα βρεθούν όλοι μαζί για να δώσουν νέες μάχες, τόσο μεταξύ τους όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η προσέλευση των αθλητών προβλέπεται μεγαλύτερη από την περσινή, με το θερμόμετρο του ανταγωνισμού στα ύψη και τις νέες προκλήσεις να μας κάνουν να περιμένουμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις, μιας και για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται ERG Triathlon.

Υπεύθυνος διοργάνωσης: Τσόχας Θάνος
Ιδιοκτήτης του GoRow Indoor Rowing Hall, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης – N.A.S.M Certified personal coach – N.A.S.M Corrective exercise specialist – FMS Level 1/Level 2 Certified Specialist – TRX Level 1/Level 2 Instructor, Παγκόσμιος πρωταθλητής κωπηλασίας.

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς