Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει πλέον στην χώρα μας έχει στρέψει την κοινωνία προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ήδη, κατά τόπους, έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται ενεργειακές κοινότητες!

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος δίνεται στους δήμους από τους οποίους ζητείται αξιοποίηση των δομών τους ώστε να παραχθεί ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο θα καταναλώνεται από άλλα δημοτικά κτίρια ή από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Στην Θεσσαλία έχουμε τα πρώτα δείγματα!

Ο Δήμος Λαρισαίων προχωράει σε έργα για την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα εγκαταστήσει σειρά φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος τουλάχιστον 200kW σε οροφές δημοτικών κτιρίων ενώ η Greenpeace θα δωρίσει συμβολικά το πρώτο από αυτά τα συστήματα, ισχύος 15kW.

Σε πρώτη φάση, το έργο θα επιτρέψει τον συμψηφισμό της παραγόμενης ενέργειας με το ενεργειακό κόστος των δημοτικών υποδομών και μελλοντικά προβλέπεται η στήριξη ευπαθών νοικοκυριών του Δήμου, με την πίστωση της παραγόμενης ενέργειας σε μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος.

Με αυτή την δέσμευσή του, ο Δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνει δράση για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών με παράλληλα κοινωνικά οφέλη καθιστώντας την πόλη παράδειγμα προς μίμηση.

Η εκστρατεία «Ήλιε μου, ήλιε σου» της Greenpeace καλεί τους πολίτες να δημιουργήσουν ένα κύμα αιτημάτων με παραλήπτες τους δήμους της χώρας.
Θέλετε να συμμετέχετε στην εκστρατεία;
Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://iliemou-iliesou.gr/

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς