Το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας & DIY στην Ελλάδα έρχεται φέτος για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου!

Σάββατο και Κυριακή 6 και 7 Απριλίου ο πολυχώρος Τσαλαπάτα θα φιλοξενήσει το πετυχημένο φεστιβάλ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ και θα γίνει το φετινό σημείο συνάντησης για έμπειρους, αλλά και επίδοξους χειροτέχνες όλων των ηλικιών.

Όπως κάθε χρόνο από το 2011, το Χειροτέχνικα θα φιλοξενηθεί σε έναν μεγάλο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα δώσει στους μικρούς και μεγάλους φίλους της χειροτεχνίας την ευκαιρία και την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με έργα που τους ενδιαφέρουν αποκομίζοντας συμβουλές και τεχνογνωσία.

Το Φεστιβάλ περιέχει:

Περίπτερα από γνωστούς και διάφορους προμηθευτές υλικών και εργαλείων, από τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να εξασφαλίσουν ό,τι χρειάζονται για τα έργα τους και να τα δοκιμάσουν στην πράξη.
Σεμινάρια με μεγάλη ποικιλία θεμάτων, στα οποία με την καθοδήγηση ειδικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους χειροτεχνίες.
Παρουσιάσεις και ομιλίες ειδικών σχετικά με την τέχνη του crafting και του DIY, που προσφέρονται δωρεάν για κάθε επισκέπτη, ανεξάρτητα με το επίπεδο γνώσεων που μπορεί να έχει.
Απασχόληση για παιδιά κάθε ηλικίας, που θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της χειροτεχνίας μέσω τόσο θεωρητικής όσο και πρακτικής εκμάθησης.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν για όλους! 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Xeirotexnika.gr

Στη σελίδα θα βρείτε και δήλωση συμμετοχής που αφορά τους ενδιαφερόμενους εμπόρους ειδών χειροτεχνίας.

Για την ιστορία…

Χειροτέχνικα διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2011 από το Ftiaxto.gr με σκοπό και όνειρο να καταφέρει να συγκεντρώσει μέσα σε δύο ημέρες σε έναν χώρο όλους τους επαγγελματίες, αλλά και τους φίλους της χειροτεχνίας στην Ελλάδα.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά η διοργάνωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία και δεν άργησε να γίνει το μεγαλύτερο φεστιβάλ χειροτεχνίας και DIY στην Ελλάδα. Μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν το φεστιβάλ έλαβε χώρα στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, ενώ φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην πόλη του Βόλου.

ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2019
6 & 7 Απριλίου, 10.00 – 21.00
Πολυχώρος Τσαλαπάτα, Παλαιά Βόλος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.