Σε λιγότερο από έναν μήνα θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στην πόλη μας ακόμα μια γιορτή πολιτισμού, στην οποία θα παρευρεθούν δημιουργοί απ’ όλη την Ελλάδα και θα προσφέρουν δωρεάν εργαστήρια για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου προγραμματίστηκε από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού (Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και σε συνεργασία με: την Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Αρωγοί και υποστηρικτές του Φεστιβάλ οι εκπαιδευτικοί (ΕΛΜΕ, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος όπως και μία σειρά φορέων και χορηγών, μαζί με το σύνολο των συμμετεχόντων και υποστηρικτών.

Συμμετέχουν: η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας όπως και πολλοί ακόμα φορείς και σύλλογοι.

Στα Φεστιβάλ των προηγούμενων ετών συμμετείχαν χιλιάδες επισκέπτες, που απέσπασαν θετικές εντυπώσεις τις οποίες έκαναν γνωστές σε όλο το πανελλήνιο. Έτσι, η μεγάλη επιθυμία για δράσεις πολιτισμού, και ιδιαίτερα για το βιβλίο, έδωσαν το έναυσμα για τη δυναμική διοργάνωση και του φετινού Φεστιβάλ.

Εκτός από τις δράσεις για το βιβλίο, τη δική τους θέση έχουν το θέατρο και η μουσική, με παραστάσεις και συναυλίες, αλλά και οι αφηγήσεις παραμυθιών.
Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν και η είσοδος ελεύθερη.

Η συνεργασία των εκατοντάδων ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων που θα βρεθούν μαζί, το ίδιο τετραήμερο στον Βόλο, προκειμένου να οργανώσουν εργαστήρια για το βιβλίο, κάνουν το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου να ακούγεται συναρπαστικό.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε
στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης Γονέων Βόλου ή στην σελίδα της στο Facebook

Οι προεγγραφές για την συμμετοχή στα εργαστήρια έχουν ξεκινήσεικαι, σε πρώτη φάση, θα γίνονται έως τις 23 Μαρτίου 2019 ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να αποστείλετε e-mail στον κ. Διονύση Λεϊμονή, (φιλόλογο & υπεύθυνο για το Φεστιβάλ από την Ένωση Γονέων Βόλου) εδώ: dioleimonis@gmail.com ή να καλέσετε στο 6973694826.

Παράλληλα υπάρχει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή και υποστήριξη των δράσεων, τόσο στη διάρκεια της προετοιμασίας τους, όσο και στην εξέλιξή τους, προς διάφορους συλλόγους, τοπικούς φορείς, οργανώσεις και εθελοντικές ομάδες που έχουν ως βάση την αγάπη για το βιβλίο και τα παιδιά.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να απευθυνθούν στο enwsigonewnvolou@gmail.com ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Έφη Διανέλλου, στο 6909141527.

 

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς