Από το 2015, το αυτοχρηματοδοτούμενο έργο TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (talos.uth.gr) εστιάζει στην αξιοποίηση καλών πρακτικών και σύγχρονων εργαλείων μάθησης με επίκεντρο τη διεξαγωγή εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης με καινοτόμες Τεχνολογίες Ελέγχου (Εκπαιδευτική Ρομποτική, Προγραμματισμός κλπ.) για παιδιά.

___________________________________

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική φαίνεται πως εξυπηρετεί εξίσου αποτελεσματικά όλο το φάσμα της φιλοσοφίας STEΑM (Science, Technology Engineering, Αrts Mathematics) μέσω δράσεων με διεπιστημονικό χαρακτήρα, που προσφέρουν τη δυνατότητα στα παιδιά να προσεγγίσουν βιωματικά περιοχές, όπως αυτές της Μηχανικής, της Ηλεκτρονικής, των Αυτοματισμών, των Επιστημών Πληροφορικής, των Μαθηματικών, της Φυσικής, των Τεχνών, της Αρχιτεκτονικής κ.α.

Με γνώμονα τα παραπάνω, η ομάδα έργου δραστηριοποιείται υπό την ευθύνη της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από επταμελή επιστημονική ομάδα μελών ΔΕΠ των τριών Παιδαγωγικών Τμημάτων, του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Συνεπώς, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δια της ΕΑΔΠ και η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής TALOS, καλούν παιδιά μεταξύ 9-15 ετών να συμμετάσχουν στο θερινό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων σε τμήματα με κατάλληλη ηλικιακή διαβάθμιση.

Και φέτος το καλοκαίρι ο TALOS καινοτομεί διευρύνοντας το κάλεσμά των Καλοκαιρινών Εργαστηρίων σε παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο!

Για το 2020, ο θερινός κύκλος εργαστηρίων θα διεξαχθεί αποκλειστικά με την μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης απαντώντας έτσι στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας για όλους.

H ομάδα εκπαιδευτών αποτελείται από παιδαγωγούς, πληροφορικούς, διδάκτορες κι ερευνητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή συναφών δράσεων με παιδιά.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 2 ξεχωριστές περιόδους, συνολικής διάρκειας 4 εβδομάδων (2+2), από 29/6-10/7 (εκτός Σ/Κ) & 13/7 – 24/7 (εκτός Σ/Κ).

Συνοπτικά, τα εργαστήρια αφορούν: Ρομποτική, Προγραμματισμό, 3D Design, Δημιουργία εφαρμογών για φορητές συσκευές, Κρυπτογραφία, Δημιουργία ταινιών με τεχνική stop-motion. Η συμμετοχή στα εργαστήρια δεν απαιτεί φυσική παρουσία ή/και την ύπαρξη εξειδικευμένου εξοπλισμού, δεδομένου ότι το μόνο που χρειάζεται είναι υπολογιστής με σύνδεση στο διαδίκτυο.

  • Οι εγγραφές πραγματοποιούνται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από 16/6-27/6 (για την Α περίοδο) και από 16/6-11/7 (για την Β περίοδο).
  • Το κόστος συμμετοχής είναι 90€ για τα 2 εργαστήρια / περίοδο (16 ώρες σύνολο).
  • Κάθε εργαστήριο πραγματοποιείται 2 φορές την εβδομάδα (σύνολο 8 ώρες / περίοδο).

Στα αδέρφια, το δεύτερο παιδί παρακολουθεί δωρεάν. Επίσης προβλέπεται 10% έκπτωση για υπαλλήλους του Π.Θ., πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, ανέργους. Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες.

_______________________________________

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε τηλεφωνικά στον υπεύθυνο εγγραφών κ.Κούρια (6944965406) ή στο mail talosuth@gmail.com

Πληροφορίες, εγγραφές και πρόγραμμα εργαστηρίων:

https://talos.uth.gr/summer-lab/

Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.