Η Πειραματική Σκηνή κλείνοντας τα 15 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ανοίγει την αυλαία της φετινής θεατρικής σαιζόν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, με την σύγχρονη σπαρταριστή κωμωδία της Καλλιόπης Παπουτσή «Σαλάτα με σως αγριοκέρασο».

Η κωμωδία γράφτηκε για την Πειραματική Σκηνή και παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Πρόκειται για μια κωμωδία που σατιρίζει και καυτηριάζει τις διαστάσεις που έχει πάρει ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας και το πόσο εξαρτώμενοι είμαστε στις προσωπικές μας σχέσεις από τα online κοινωνικά δίκτυα.

Η συγγραφέας μέσα από πικάντικους και καυστικούς διαλόγους φέρνει στο προσκήνιο την ελεγχόμενη και προσεγμένη εικόνα που δημιουργούμε στα social media ώστε να γινόμαστε αρεστοί, τους δεσμούς που διατηρούμε με άγνωστους διαδικτυακούς φίλους, αλλά και την θετική συνεισφορά του διαδικτύου ανάλογα την χρήση ώστε να μειωθεί το αίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης.

Τέσσερις άνθρωποι δύο οικογενειών, γείτονες στην ίδια πολυκατοικία βιώνουν την μοναξιά και την λαχτάρα να καλύψουν τα συναισθηματικά τους κενά. Δύο αδερφές, ένας φιλόλογος και μία κόρη, ο καθένας από αυτούς αναζητά με τον δικό του τρόπο την φιλία, τον έρωτα, τον γάμο.

Οι ζωές τους μπλέκονται μέσα από κωμικές καταστάσεις και ευτράπελα γεγονότα, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον πλασματικό κόσμο του ίντερνετ. Όμως, όταν τα πράγματα μπερδεύονται και οι ρόλοι αντιστρέφονται, όταν οι ηθικές αρχές καταπατούνται, όταν οι δικτυακές γνωριμίες θολώνουν την κρίση και αυτό που απορρίπταμε γίνεται επιθυμία, τότε όλα μπορούν να συμβούν.

  • Πως θα αντιδράσουν αυτοί οι τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι όταν οι μάσκες θα πέσουν και θα ξεγυμνωθεί ο πραγματικός τους χαρακτήρας;
  • Ποια τροπή θα πάρουν οι ζωές τους όταν το ψέμα γίνεται αλήθεια και όταν η αλήθεια γίνεται ψέμα;

Οι πρωταγωνιστές του έργου καλούνται να διαχειριστούν την πραγματικότητα, μη αναγνωρίζοντας πια, ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

  • Τελικά ποιος από αυτούς θα επιλέξει την πραγματική ζωή και ποιος το ταξίδι στον άγνωστο κόσμο του διαδικτύου;

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμό Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι : Νάνσυ Λούμπαρδου, Δημήτρης Πανταζής, Θεοδώρα Νονόγλου, Θάλεια Κόγκα.

Η παράσταση θα παίζεται στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), από Κυριακή 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή ως τις 29 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ. και γίνεται υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Οι τιμές του εισιτηρίου είναι: 10€ και 5€ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς