Το mpikes.gr είδε το φως το αληθινό, αυτό του διαδικτυακού κόσμου πριν περίπου έναν χρόνο και από τότε έχει καταφέρει να γίνει ένας αρκετά ανταγωνιστικός επαγγελματικός οδηγός σε τοπικό επίπεδο.

Οι εκατοντάδες επιχειρήσεις της Μαγνησίας που φιλοξενούνται στην μηχανή αναζήτησης του mpikes.gr, μπήκαν στο νόημα και υποστήριξαν το εγχείρημα, με το βλέμμα στραμμένο στην καινοτόμο εφαρμογή που θα ακολουθούσε.

Το όραμα για την εφαρμογή mpikes έχει τις ρίζες του μερικά χρόνια πίσω αλλά οι συγκυρίες και οι περιστάσεις δεν επέτρεψαν την δημιουργία της.

Με την έναρξη της ιστοσελίδας mpikes.gr και την μεγάλη απήχηση που απέκτησε σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα, ο δρόμος προς την ολοκλήρωση του οράματος έγινε πιο σύντομος από ποτέ.

Έτσι, η εφαρμογή mpikes κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων για την προσεγμένη της εμφάνιση. (mpikesτην καρδιά μας)

Σκοπός της mpikes είναι να γίνει η πόρτα της διασύνδεσης των χρηστών με τις επιχειρήσεις, όπου κι αν βρίσκονται αυτές, προσφέροντας άμεση πρόσβαση σε απαραίτητες πληροφορίες και παρέχοντας μερικές επιπλέον δυνατότητες.

Βλέποντας την εικόνα της αρχικής οθόνης της εφαρμογής θα φαντάζεται κανείς ότι αργεί να φορτώσει. (Θα σας πω ότι η φαντασία είναι πλανεύτρα καθώς τρέχει σχεδόν άμεσα στο πάτημα!)

Έχει τέσσερις βασικές επιλογές στο μενού που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης και αυτό που την κάνει πραγματικά μοναδική, με πολλές προοπτικές για περαιτέρω εξέλιξη, είναι η δυνατότητα που σου δίνει να κάνεις λογαριασμό χρήστη.

Μάλιστα σύντομα πρόκειται να βγει στον αέρα μια αναβαθμισμένη εκδοχή της όπου θα μπορούν όλοι να χρησιμοποιούν απευθείας τον Facebook λογαριασμό τους! 

Όπως σε κάθε εφαρμογή που διαθέτει αυτή την επιλογή, έτσι και σε αυτή υπάρχει η δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τις καταχωρήσεις των επιχειρήσεων. Μπορείς να σημειώσεις τις αγαπημένες σου πατώντας την καρδούλα, για να έχεις άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεσαι από το μενού του προφίλ σου «Μου αρέσουν».

Επίσης, μπορείς να οδηγηθείς άμεσα στην επιχείρηση, της οποίας το προφίλ κοιτάζεις, μέσω google maps, πατώντας την επιλογή «Δείξε μου που» και να βρεις αποκλειστικές και μοναδικές προσφορές ως χρήστης της εφαρμογής, με ένα άγγιγμα στις «Προσφορές».

Το πιο ωραίο feature, όμως, είναι οι Κριτικές.

Οι χρήστες μπορούν, εκτός από το να βάλουν αστεράκια, να γράψουν/αιτιολογήσουν την αξιολόγησή τους, δίνοντας την δυνατότητα στις προβαλλόμενες επιχειρήσεις να λάβουν άμεσα feedback, ενώ παράλληλα ενημερώνονται και οι υπόλοιποι χρήστες για όσα προσφέρονται στους καταναλωτές.

Με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας των τελικών προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουν οι επιχειρήσεις. Αν σκεφτεί κανείς ότι στην εφαρμογή οι επιχειρήσεις τίθενται σε άμεση σύγκριση με τον ανταγωνισμό, είναι εύλογο να μπορέσει να φέρει καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα στην υγιή διαμόρφωση της αγοράς.

Η mpikes, έχει ως βάση της τον Βόλο αλλά δεν περιορίζεται εκεί!

Ήδη έχουν ενταχθεί επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας ενώ στα πλάνα της εταιρίας είναι η πανελλαδική της επέκταση!

Σίγουρα υπάρχουν προοπτικές όχι μόνο γι’αυτό αλλά και για περαιτέρω εξέλιξη των επιλογών που παρέχει στον χρήστη.

Μπορεί άνετα να γίνει σύμμαχος των ταξιδιωτών ή των ανθρώπων που μετακινούνται συχνά από μέρος σε μέρος, αφού μπορούν με αυτή να «απομνημονεύσουν» τις επιχειρήσεις από τις οποίες έμειναν ευχαριστημένοι και να τις προτιμήσουν ξανά στην επόμενη επίσκεψή τους!

Ακόμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αρκετή ευκολία από τουρίστες, με την επιλογή της Αγγλικής γλώσσας από τις ρυθμίσεις. Το μενού και οι βασικές λειτουργίες της αυτόματα αλλάζουν και μπορούν να εξυπηρετήσουν τον επισκέπτη, τουλάχιστον ως οδηγός πόλης.

Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί! Η εφαρμογή mpikes βελτιώνεται και εξελίσσεται συνεχώς!

Σε μια από τις επόμενες εκδόσεις της μας περιμένουν αρκετά νέα πραγματάκια (Τα οποία δεν θα αποκαλύψω…κατεβάστε την εφαρμογή για να τα δείτε σε πρώτο πλάνο, ιδίοις όμμασι!) ενώ είναι σε φάση εξέλιξης η λειτουργία ειδοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο.

Οι ειδοποιήσεις αυτές είναι μεν σε λειτουργία αλλά βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο και υπάρχει ενδεχόμενο να μην τις λαμβάνετε όλοι.

⇒ Οι ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο ενημερώνουν τον χρήστη σχετικά με τις επιχειρήσεις ή τις προσφορές τους. (Έτσι, αν κάτι σε ενδιαφέρει, mpikes χωρίς δεύτερη κουβέντα μέσα και το άρπαξες)

Αναμένουμε, λοιπόν, τα επόμενα βήματα και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που υπάρχουν τέτοιες πρωτοποριακές ιδέες και ανεβάζουν τον επιχειρηματικό δείκτη πιο ψηλά εξελίσσοντας την αγορά της περιοχής μας και -γιατί όχι- όλης της χώρας.

Τέτοιες ιδέες, τέτοιες επενδύσεις και προσπάθειες αξίζουν την στήριξή μας.

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς