Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα οι γυναίκες δολοφόνοι με τρομάζουν περισσότερο.
Τις φαντάζομαι μικρά και γλυκά κοριτσάκια, με τα κοτσιδάκια τους να διαλύουν τις κούκλες τους με βλέμμα Annabelle και χάνω τον ύπνο μου.

Κάπως έτσι φαντάζομαι και την Irma Grese, η οποία έγινε γνωστή ως η πιο σκληρή και αδίστακτη γυναίκα του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Η Irma γεννήθηκε το 1923 στη Γερμανία σε φτωχική οικογένεια και ήταν το τρίτο από τα 5 παιδιά της οικογένειας.

Η μητέρα της το 1936 αυτοκτόνησε πίνοντας υδροχλωρικό οξύ γιατί ανακάλυψε ότι ο σύζυγος της είχε σχέση με την νεαρή κόρη ενός ιδιοκτήτη μπαρ της περιοχής.

Ο πατέρας της έγινε μέλος στο κόμμα των ναζί το 1937 και ξαναπαντρεύτηκε το 1939.

Η Irma παράτησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών λόγω χαμηλών επιδόσεων και bullying που της ασκούνταν από τους συμμαθητές της, λόγω του γεγονότος ότι ήταν φανατισμένη με την League of German Girls (μια ναζιστική «παράταξη» νεαρών κοριτσιών που υποστήριζαν τον Χίτλερ).

Έκανε διάφορες δουλειές, όπως βοηθός νοσοκόμου στο Σανατόριο των SS και προσπάθησε να γίνει νοσηλεύτρια, αλλά απέτυχε πολλές φορές. 

Σαν έφηβη έγινε ναζί και πωρώθηκε με τον Χίτλερ, τον οποίο είχε σαν πρότυπο. (Εγώ στην εφηβεία πάντως είχα πρότυπο τον Σάκη Ρουβά, τα φιλιά μου Σάκη αν με διαβάζεις).

Αμέσως μόλις ενηλικιώθηκε, εκπαιδεύτηκε για να γίνει εθελόντρια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ράβενσμπρουκ και σχετικά σύντομα πήρε «προαγωγή» σε φρουρός στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Λίγο μετά μεταφέρθηκε στο Άουσβιτς, όπου πήρε την μεγαλύτερη δυνατή «προαγωγή» που μπορούσε να πάρει γυναίκα και έγινε δεσμοφύλακας.

Εκεί προάχθηκε σε Rapportfuhrerin, που σημαίνει ότι επέλεγε (και μάλιστα με μεγάλο ζήλο και ικανοποίηση) τους κρατούμενους που θα οδηγούνταν στον θάλαμο αερίων. 

Η Irma πλέον στα 19, και καθώς είχε αποκτήσει δύναμη και αυτοπεποίθηση, έγινε σαδίστρια, χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό, νυμφομανής, ανάγκαζε τους φύλακες και τους φυλακισμένους να πηγαίνουν μαζί της, και απαιτούσε την ώρα της συνεύρεσης να έρχονται νεαρές Εβραίες και να κοιτάνε! Επίσης, της άρεσε η σεξουαλική κακοποίηση γυναικών και λάμβανε ικανοποίηση βλέποντάς τες να υποφέρουν! 

Η Irma χτυπούσε τους κρατούμενους (κυρίως τις γυναίκες) στο πρόσωπο μέχρι να παραμορφωθούν, τους κλοτσούσε μέχρι η αιμορραγία να τους οδηγήσει σε θάνατο, τους μαστίγωνε γυμνούς, έβαζε πεινασμένους σκύλους να τους ορμάνε για να τους αποτελειώσουν και τους ανάγκασε να κρατάνε πέτρες για μέρες μέχρι να παραλύσουν!!!

Κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων ερεθιζόταν σεξουαλικά και ζητούσε από τους φρουρούς με απειλές και βία να την ικανοποιήσουν!

Το 1945 δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου μαζί με άλλους 45. Στη δίκη αποδείχθηκε ότι οι πράξεις της ήταν προϊόν της δικής της διαστροφής και δεν οφείλονταν σε εντολές ανωτέρων.

Το «όμορφο τέρας» και η «Ύαινα του Άουσβιτς» ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς του τύπου της εποχής. Εν τέλει, καταδικάστηκε σε θάνατο με απαγχονισμό σε ηλικία μόλις 22 ετών και τον Δεκέμβριο του 1945 οδηγήθηκε στην κρεμάλα.

Περίπου 70 χρόνια μετά τα εγκλήματα της Irma, ένας Βρετανός δικηγόρος, που εργάστηκε σαν βοηθός εισαγγελέα στη δίκη της, έβγαλε σε δημοπρασία σπάνιο φωτογραφικό υλικό εκείνης της εποχής, στο οποίο αξίζει κανείς να δει τη διαστροφή μέσα στα μάτια ενός αγγελικού προσώπου!

Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά, να περάσετε όμορφα και να κλειδώνετε τις πόρτες σας τα βράδια! #staysafe
Υ.Γ. Εγώ προσωπικά βάζω στόχο το 2019 να μάθω αυτοάμυνα και να βάλω καινούριο σύστημα συναγερμού, καλού κακού…