«Το Φεστιβάλ Φανταστικού Fantasmagoria αποτελεί έναν πυρήνα έκφρασης όπου όλοι μπορούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τη λειτουργία της Φαντασίας στην τέχνη και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, με επίκεντρο τη Λογοτεχνία του Φανταστικού.»
Σάββατο και Κυριακή 25 & 26 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το πετυχημένο και αγαπημένο πλέον Φεστιβάλ Fantasmagoria στη Θεσσαλονίκη.

Ένα διήμερο με ποικιλία εκδηλώσεων για όλα τα γούστα και για κάθε τομέα του Φανταστικού. Παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, ομιλίες, διαδραστικά events και εκδηλώσεις για παιδιά, Cosplay, συναυλίες, προβολές ταινιών, χορός, παραστάσεις και Stand Up Comedy, εργαστήρια, επιτραπέζια φαντασίας και Gamer’s Corners.

Μεγάλοι και παιδιά έχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν το έργο αξιόλογων καλλιτεχνών τόσο της Ελλάδας, όσο και του εξωτερικού.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προάγει την λογοτεχνία, την φιλαναγνωσία και κάθε μορφή τέχνης που έχει πυρήνα της τη φαντασία του δημιουργού, ως μια προσπάθεια απόδρασης από τη δύσκολη καθημερινότητα ή ενίσχυσης του πνεύματος στην υλιστική εποχή που διανύουμε.

Καλλιτέχνες από διάφορους τομείς της τέχνης (λογοτεχνία, ζωγραφική, γλυπτική, χορός, αφήγηση, ποίηση κ.α.) έχουν την ευκαιρία να προάγουν τον πολιτισμό με έναν σύγχρονο τρόπο έκφρασης της φαντασίας.

Το Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria έχει επίσης έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στηρίζει έμπρακτα ομάδες που χρειάζονται βοήθεια.

Το Fantasmagoria 2020 στηρίζει τον σύλλογο Λάμψη” (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος).

Στόχοι της «ΛΑΜΨΗΣ» είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν, η στήριξη των οικογενειών τους αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ο επόμενος στόχος του συλλόγου είναι η κατασκευή ενός χώρου φιλοξενίας όλων αυτών των παιδιών και των γονιών τους που έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και αναγκάζονται να διαμένουν σε ξενοδοχεία για όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Στο παρελθόν, το Fantasmagoria έχει στηρίξει το “Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Καταφύγιο Γυναίκας” (2017), το “Ράφι της Αγάπης” (2018) και το “NinaServiceDogs (Νίνα Σκύλοι Βοηθοί)” (2019).

____________________

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα του Fantasyfest.gr

_____________________________

Δες κι αυτό: Fantasmagoria 2019: Πραγματοποιήθηκε το 3ο Φεστιβάλ Φαντασίας στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)
Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.