Το Θέατρο “Πορεία” θέλοντας να βοηθήσει με τον τρόπο του στην αντιμετώπιση της δοκιμασίας που περνάει η χώρα μας, προσφέρει στο κοινό την δυνατότητα να παρακολουθήσει online 12 εμβληματικές θεατρικές παραστάσεις από το αρχείο της εικοσαετούς πορείας του θεάτρου.

Από την Τρίτη 24/3 και κάθε ημέρα θα είναι διαθέσιμη και μία διαφορετική παράσταση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του θεάτρου poreiatheatre.com.

“Η θεατρική τέχνη παίρνει υπόσταση μόνο διά ζώσης και δεν μπορεί να αποτυπωθεί σε όλη της την έκταση πουθενά αλλού παρά στη σκηνή του θεάτρου, καθώς η αμιγώς κιναισθητική εμπειρία που προσφέρει το θέατρο στον θεατή νοείται μόνο με την αλληλεπίδραση ηθοποιών-κοινού.  

Ωστόσο, το θέατρο στην παρούσα συγκυρία -έστω δια της οθόνης- μπορεί να παρηγορήσει και κυρίως να θυμίσει την αξία όσων θεωρούσαμε αυτονόητα. Μπορεί επίσης να εμψυχώσει το κοινωνικό σύνολο, που τόση ανάγκη έχει τώρα από ποιοτική ψυχαγωγία. Είμαστε βέβαιοι ότι το τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας θα μας βρει διαφορετικούς, πιο ενωμένους, με μεγαλύτερη συμπόνια και ανθρωπιά, πιο δημιουργικούς ουσιαστικά.”

Η βοήθειά σας, όταν θα ανοίξει πάλι το θέατρο Πορεία, θα είναι πολύτιμη. Η συνδρομή σας, που θα σας κάνει Μέλη, Φίλους, Υποστηρικτές του θεάτρου μας, πέραν των προνομίων που προσφέρει, θα μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα το πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετικά προσεγμένο πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου ’20-’21, με τη μεγαλύτερη πάντα φροντίδα στην ποιότητα και τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά και μας έχουν καταστήσει την τελευταία δεκαετία σημαντικό πολιτιστικό πόλο της Αθήνας.”

_____________________________

Μπορείτε να δείτε την κάθε παράσταση πατώντας πάνω στον αντίστοιχο σύνδεσμο κατά τη διάρκεια της ημέρας που έχει προγραμματιστεί. Μπορείτε επίσης να δείτε αναλυτικά τους συντελεστές των έργων, περιλήψεις και κριτικές τους, καθώς και φωτογραφικά στιγμιότυπα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ONLINE ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τρίτη 24/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Μαρίνα Καραγάτση – Διασκευή: Στρατής Πασχάλης  – Σκηνοθεσία Δημήτρης Τάρλοου

Τετάρτη 25/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Μαρίνας Καραγάτση – Διασκευή: Έρις Κύργια  – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Πέμπτη 26/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Κείμενο, σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Παρασκευή 27/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Χένρικ Ίψεν – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Σάββατο 28/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Eugène Labiche – Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Κυριακή 29/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Αντόν Τσέχωφ – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Δευτέρα 30/3  (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

βασισμένο στην “Τρικυμία” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ – Διασκευή και σκηνοθεσία: Oskaras Korsunovas

Τρίτη 31/3 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

του Richard Kalinoski – Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Τετάρτη 1/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Eugene Labiche – Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα

Πέμπτη 2/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Ευριπίδης – Σκηνοθεσία: Renate Jett

Παρασκευή 3/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Γιάννης Μαυριτσάκης – Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα

Σάββατο 4/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Cezaris Grauzinis, βασισμένη στο αρχαίο ελληνικό μυθιστόρημα του Λόγγου – Μετάφραση: Ρόδη Ρούφου.

_____________________________________

Μια άκρως ενδιαφέρουσα προσφορά από το Θέατρο “Πορεία” και μοναδική ευκαιρία για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει από το σπίτι του και δωρεάν μερικές από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις του θεάτρου.

#menoume_spiti

Κοινοποιήστε
Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου με έφεση στην έκφραση μέσω του γραπτού λόγου. Στον τομέα της αρθρογραφίας έχω ασχοληθεί τόσο με γενική ειδησεογραφία, πολιτικά και κοινωνικά θέματα, όσο και με φωτορεπορτάζ, στήλες πολιτισμού, κριτικές δίσκων, αφιερώματα και συνεντεύξεις. Λάτρης της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας με έμφαση στην ιστορία, την ψυχολογία, την εγκληματολογία και την κοινωνιολογία. Παράλληλη και αγαπημένη απασχόληση η τέχνη της φωτογραφίας.