Είναι γνωστό ότι παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίεςμονοακόρεστα λιπαράβιταμίνη Ε και ενισχύει σημαντικά όλο το ανοσοποιητικό σύστημα. Με άλλα λόγια, το ελαιόλαδο χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής και προστατεύει από σοβαρές ασθένειες.

Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά ελαιόλαδο διατρέχουν 34% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου (κυρίως καρκίνο του μαστού) συγκριτικά με όσους καταναλώνουν πολύ μικρές ποσότητες.

Επίσης, μετριάζει τις βλαβερές επιδράσεις της χοληστερόλης, της υπέρτασης και ασθενειών της τρίτης ηλικίας και παράλληλα βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία.

Παρόλα αυτά, το ελαιόλαδο δεν είναι πανάκεια! Λόγω της υψηλής ενεργειακής αξίας του (100 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας) οι ειδικοί συστήνουν μόνο μια κουταλιά της σούπας ωμό, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, την ημέρα, για ευημερία και μακροζωία!

Είμαστε πολύ τυχεροί που η περιοχή μας παράγει ποιοτικό παρθένο ελαιόλαδο.
Ίσως ήρθε η ώρα να στραφούμε στους τοπικούς παραγωγούς για να ενισχύσουμε, ταυτόχρονα με την υγεία μας, και την τοπική αγορά!

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς