Βρισκόμαστε στο 2021, θεωρούμε πως η κοινωνία έχει προοδεύσει σε σύγκριση με το παρελθόν κι όμως μιλάμε ακόμα για τα ίδια πράγματα.

Οι συζητήσεις αφορούν:

  1. Διάκριση των φύλων (σε επίπεδα γνώσεων, ικανοτήτων, δεξιοτήτων, κτλ).
  2. Επιβολή εξουσίας (στο ασθενές φύλο που θέλει προστασία, που γεννήθηκε να υπηρετεί, που πρέπει να υποκύπτει στην κεφαλή του σπιτιού, κτλ).
  3. Ορισμό ρόλων στην κοινωνία (να είναι νοικοκυρά, να μεγαλώσει παιδιά, να είναι σωστή σύζυγος, κτλ).
  4. Ρατσιστικές αντιλήψεις (ζητούνται εμφανίσιμες για εργασία, τα τούμπανα και τα μπάζα, οι κοντόχοντρες και οι άλογες, κτλ).

Κι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που κοιτάνε με τα μάτια τον κόσμο και αναγνωρίζουν ρομποτικά τους ανθρώπους σαν οντότητες αντί να τους βλέπουν ως προσωπικότητες…

– Και δεν θα πάψει αυτό μέχρι να αναγνωριστεί η ταυτότητα της ζωής πίσω από την ταυτότητα της βιτρίνας και της παραδοσιακής -ω σαν κειμήλιο- ρητορικής της οικογένειας, της θρησκείας, της κοινωνίας ολάκερης…

– Και για να αναγνωριστεί αυτό πρέπει πρώτα να σταματήσουμε εμείς οι ίδιες να δεχόμαστε την πάσης φύσεως και προελεύσεως βια της ανθρώπινης υπόστασής μας όπου κι αν βρισκόμαστε.

Πες όχι στην βια! Στάσου στα πόδια σου και μην φοβάσαι! Ο φόβος είναι για εκείνους που δεν έχουν δύναμη…Και η δύναμη δεν ορίζεται από φύλο, σωματική διάπλαση, γνώσεις, ικανότητες και βιώματα! Ορίζεται από την ψυχή…Κι αυτή την έχουν όλα τα έμβια όντα. Όπως κι εσύ!

Πες ΟΧΙ, σήμερα κιόλας!
Κοινοποιήστε
Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης και πιστοποιημένη Δημοσιογράφος διαδικτύου, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς