Η Χριστίνα Μπουκούρ είναι διακεκριμένη ζωγράφος με καταγωγή από την Ρουμανία, που ζει και εργάζεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα της βήματα στον χώρο της ζωγραφικής γίνονται με την φοίτησή της στο Λύκειο Τέχνης Tg Mures, από όπου απέκτησε το πρώτο της Δίπλωμα Ζωγραφικής το 1992. Συνέχισε τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο «loan Andreescu»  μέχρι το 2001. Το 2007 είναι πλέον κάτοχος του Master Of Arts έχοντας ολοκληρώσει και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Μέσα στο διάστημα των σπουδών της, τα έργα της άρχισαν να φιγουράρουν σε ομαδικές εκθέσεις στη γενέτειρά της, όπου άξια απέσπασαν και τις πρώτες τους βραβεύσεις.

Το 1994 σε ηλικία μόλις 16 ετών συμμετείχε στην Εθνική Ολυμπιάδα Ζωγραφικής, στην οποία συμμετείχαν 3000 διαγωνιζόμενοι και είχε διάρκεια 10 ημέρες. Εκεί κέρδισε επάξια το 1ο βραβείο, την πρώτη επίσημη προσωπική βράβευση για την ίδια, που της έδωσε το εισιτήριο και για την πρώτη της έκθεση στο Los Angeles.

Το 2001 η ζωγράφος έλαβε μέρος σε εκθέσεις στη Ρουμανία (Εθνικό Σαλόνι Βουκουρεστίου, Νομαρχιακή Έκθεση Μούρες, «Ατελιέ 35») και στη Θεσσαλονίκη (Γκαλερί «Μεταμόρφωση»). Το 2002 έλαβε μέρος στη Γκαλερί «Αυλαία» στη Θεσσαλονίκη, ενώ το 2004 τα έργα της φιλοξενήθηκαν ξανά στη Γκαλερί «Μεταμόρφωση», όπως και στην Πινακοθήκη της Μυκόνου.

Το 2005 ακολούθησαν εκθέσεις στο Θέατρο Δήμου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», την Γκαλερί «Έψιλον» και την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης. Την ίδια περίοδο η Χριστίνα εργάζεται πλέον ως καθηγήτρια ζωγραφικής στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Θέρμης και καθηγήτρια εργαστηρίου ζωγραφικής στον Δήμο Καλαμαριάς.

Το 2007 συμμετέχει και στην Εθνική Έκθεση Ρουμανίας.

 

Η πρώτη ατομική έκθεση της καταξιωμένης πλέον ζωγράφου Χριστίνας Μπουκούρ έρχεται το 2009 και λαμβάνει χώρα στην Γκαλερί «REMEZZO» της Θεσσαλονίκης.

Τον Φεβρουάριο του 2014 η Αίθουσα Τέχνης «Metamorfosis» της Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την νέα ατομική έκθεση της Χριστίνας με τίτλο «Εσωτερικές Διαδρομές», ενώ τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς η εν λόγω έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται και από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και στο Γενί Τζαμί, στο Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μέσα στην ίδια χρονιά τα αξιόλογα έργα της εμφανίζονται και στο Σικάγο σε μια ακόμα ατομική έκθεση στην «IARCU GALLERY».

Το 2015 ακολουθούν άλλες δύο ομαδικές εκθέσεις στο «La mam art» και στη  Τράπεζα Πειραιώς Θεσσαλονίκης.

Νέα ατομική έκθεση έρχεται τον Μάρτιο του 2016 με τίτλο «Μνήμης Σπαράγματα» και εγκαινιάζεται στην Myro Gallery της Θεσσαλονίκης με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Από το 2005 μέχρι και σήμερα η Χριστίνα Μπουκούρ εργάζεται ως καθηγήτρια εικαστικών στον Πολιτιστικό Οργανισμό των Δήμων Θέρμης και Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης. Η αγάπη της για την τέχνη της ζωγραφικής παραμένει αμείωτη και εξελισσόμενη και δεν αποκλείεται σύντομα να δώσει ξανά στο κοινό να απολαύσει μια νέα σειρά της καλλιτεχνικής της δημιουργίας.

Σήμα κατατεθέν της εικαστικής έμπνευσης της Χριστίνας Μπουκούρ είναι η απεικόνιση εσωτερικών σπιτιών σε έργα που αποπνέουν ζεστασιά και συναίσθημα μέσα από ζεστούς, γήινους χρωματισμούς και τεχνική σταθερότητα. Εικόνες που μοιάζουν να διηγούνται ιστορίες με μια χαρακτηριστική απλότητα και εσωτερικό βάθος.