Το 2002, με πρωτοβουλία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τις Φιλιππίνες, ορίστηκε η 5η Οκτωβρίου ως Διεθνής Ημέρα κατά της Πορνείας, με σκοπό την υπεράσπιση των ανθρώπων που εξωθούνται στην πορνεία καθώς και στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Τα περισσότερα θύματα, σύμφωνα με στοιχεία και μελέτες, εγκλωβίζονται σε μια αγοραπωλησία, κατά την οποία τους χειρίζονται ως «πράγματα», με αποτέλεσμα την ψυχοσωματική κακοποίηση και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, που αποκτούν από αυτή την τραυματική εμπειρία.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για δουλεία, που στον 21ο αιώνα καλά κρατεί και πλήττει τα θύματα μαζί με την κοινωνία στο σύνολό της, αφού το σύστημά της λειτουργεί ως τμήμα μιας επικερδούς επιχείρησης, τροφοδοτούμενης από τη ζήτηση για άλλα σώματα.

Η χρήση των υπηρεσιών πορνείας ισοδυναμεί με συνέργεια στο έγκλημα του trafficking, γι’αυτό και με (την από 24/4/2017) απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, συγκροτήθηκε Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για την χάραξη εθνικής στρατηγικής, την επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων και νομοθετικών παρεμβάσεων, που θα προστατεύουν από τη βία και την εκμετάλλευση της πορνείας, επιδιώκοντας έμπρακτα την λήψη νομοθετικών μέτρων για την ποινική δίωξη όσων εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία ενηλίκων και ανηλίκων, αλλά και των χρηστών (πελατών), με παράλληλη, ουσιαστική, υποστήριξη των θυμάτων.

Κοινοποιήστε
Απόφοιτη ΙΕΚ Οικονομίας & Διοίκησης, με συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος και κατευθύνσεως. Έχει λάβει το πρώτο βραβείο ποίησης στην Θεσσαλία, σε μαθητικό διαγωνισμό. Δραστηριοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως ραδιοφωνική παραγωγός, αρθρογράφος καλλιτεχνικών ειδήσεων και ερασιτέχνης ηθοποιός. Θρέφει μεγάλη αγάπη για τις τέχνες, την φύση, την φιλοσοφία και την ψυχολογία ενώ αφιερώνει αρκετό χρόνο σε θέματα κοινωνικής και ιστορικής φύσεως. Αγαπημένη της ερώτηση: Γιατί; Αγαπημένο μότο: Αξίζει να βρίσκεις λόγους να γελάς