Ο Νίκος Βλάχος ανήκει σε εκείνους τους ανθρώπους των οποίων το βιογραφικό σε αφήνει πραγματικά με το στόμα ανοιχτό. Φράσεις όπως “Μμμ, πολύ φτωχό δεν είναι το δικό μου μπροστά σ’αυτό;” εύκολα σου έρχονται στο νου.
Δεν μπορώ να σταθώ όμως μόνο στα όσα προσφέρει ο Νίκος Βλάχος στον τομέα του Αθλητισμού και της Αθλητιατρικής. Ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο που τον διέπει και η ευγενική του φύση είναι στοιχεία τα οποία εκτίμησα ιδιαίτερα.
Ο ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Νίκος Βλάχος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης JOHANN WOLFGANG VON GOETHE κι έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Αθλητιατρικής. Έχει εργαστεί στο Κέντρο Εξωνοσοκομειακής Αποκατάστασης SPOREG και στο Ινστιτούτο Υγείας και θεραπευτικής άσκησης για Αποκατάσταση και Πρόληψη Reha Main Tain. Σημαντική στιγμή της καριέρας του υπήρξε η θητεία του (2002-2007) ως ελεύθερος επιστημονικός συνεργάτης στην Ποδοσφαιρική Σχολή και Ποδοσφαιρική Ακαδημία της Eintracht Frankfurt 1 στη Bundesliga.
VLACHOS – Medical Fitness Center
Δεν είναι εύκολο να το περιγράψεις, πρέπει να το δεις από κοντά, να βιώσεις την εμπειρία!Το VLACHOS-Medical Center είναι ένα εξειδικευμένο κέντρο πρόληψης, αντιμετώπισης και ενδυνάμωσης με επιστημονική και θεραπευτική κατεύθυνση.
Με όργανα τελευταίας τεχνολογίας, αναλυτική έκθεση ανά τακτά διαστήματα ώστε να ελέγχουμε την πρόοδο μας, προγράμματα yoga, pilates, aerobic, step κ.α. μέχρι και personal training. Φυσικά υπό την εποπτεία εξειδικευμένων επαγγελματιών, και με μετρήσεις υγείας όπως δύναμης και αξιολόγησης σπονδυλικής στήλης, το όνειρο της …επίπεδης κοιλιάς, κορίτσια και του….”είμαι φέτες”, αγόρια, μοιάζει εφικτό.
Αρκεί να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών έτσι;?
Ο Νίκος Βλάχος βρήκε χρόνο για το δικό του 10 στα 10 παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του και τον ευχαριστούμε πολύ!
____________________________
10 ΣΤΑ 10 ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΒΛΑΧΟ
1.Βρίσκεστε στο ίδιο πλοίο με μια ιστορική προσωπικότητα άλλης εποχής. Ποιά θα θέλατε να είναι αυτή και τι θα την ρωτούσατε;
Δύσκολη ερώτηση! Εμάς τους πιο νέους σχετικά μας φέραν στην κατάσταση που είμαστε τώρα επαγγελματικά, να καταπιεζόμαστε, να μην μπορούμε να χαρούμε τα αυτονόητα, να έχουμε επενδύσει στις γνώσεις μας και στις θέσεις εργασίας και να μην αμειβόμαστε έτσι όπως θα έπρεπε, να έχουμε όλο αυτό το άγχος και το στρες. Ενώ παλιά οι γονείς μας που ήταν πιο φτωχοί, μπορούσαν να κάνουν λεφτά, είχαν πιο σίγουρη δουλειά, ήταν πιο ευτυχισμένοι. Οπότε σχετικά με αυτό θα ήθελα να μιλήσω με κάποιον από παλιότερα.
2. Σημασία έχει το πόσο τακτικά αθλείσαι, το πως αθλείσαι ή μήπως έχει να κάνει με τον συνδυασμό και των δυο παραπάνω;
Φυσικά και των δύο. Παίζει ρόλο τι γυμναστική κάνεις και αν γυμνάζεσαι Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη ή Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή, ώστε να έχεις και μια μέρα ανάμεσα ξεκούραση. Γ’αυτό λέγονται και sport science, αθλητικές επιστήμες, αλλιώς ο καθένας θα μπορούσε να βγάλει κάποιο πρόγραμμα.
3. Τι είναι πιο δύσκολο να γυμνάσει κανείς σωστά το κορμί ή το μυαλό του;
Επειδή πλέον υπάρχει ο συνδυασμός να γυμνάζεις και το μυαλό και το κορμί μέσα σε μια άσκηση, αυτό είναι το πιο δύσκολο. Θα πρέπει να είναι έτοιμο το μυαλό για την γυμναστική που θα κάνει, για να μπορέσει να δώσει και εντολή στο σώμα να εκτελέσει σωστά την άσκηση. Γι’ αυτό μιλάμε πλέον και για λειτουργική προπόνηση, για αθλητική βελτίωση, που παίζει μεγάλο ρόλο και το μυαλό. Δεν είμαστε φιξαρισμένοι πλέον σε ένα μηχάνημα που μας δίνει μια συγκεκριμένη κίνηση και δεν χρειάζεται να δουλεύει το μυαλό. Ενώ όταν είναι ελεύθερα βάρη, θα πρέπει να έχουμε έναν καθρέπτη απέναντι πχ να βλέπουμε την κίνησή μας, να μπορούμε να την διορθώνουμε. Έτσι συνδυάζεται μυαλό και σώμα.
4. Βρίσκεστε σε γνωστό χώρο όταν σας πλησιάζουν δύο έγκριτοι δημοσιογράφοι με σκοπό να σας πάρουν μια μίνι συνέντευξη. Δέχεστε με χαρά, μα ξαφνικά διαπιστώνετε ότι σας έχουν μπερδέψει με κάποιον άλλο συνάδελφο. Πώς αντιδράτε;
Χαμογελάω, “χάρηκα για τη γνωριμία” και οκ, δεν υπάρχει θέμα, η ζωή συνεχίζεται!
5. Μπορείτε να εξηγήσετε με έναν απλό και κατανοητό τρόπο σε μας τις γυναίκες τι ακριβώς είναι αυτό το περιβόητο οφσάιντ στο ποδόσφαιρο για να το αντιλαμβανόμαστε αμέσως;
Ο επιθετικός δεν μπορεί να είναι πιο μπροστά από τον αμυντικό, με απλά λόγια. Ο αμυντικός, με το που θα δώσει τη μπάλα, θα πρέπει να είναι πιο κοντά στην εστία από ότι είναι ο επιθετικός. Αυτό.
6. Ποιά γαστρονομική ατασθαλία επιτρέπει που και που ο Νίκος Βλάχος στον εαυτό του;
Το επιτρέπω στον εαυτό μου σε στιγμή που γυμνάζομαι ή κινούμαι ή δεν παίρνω το αυτοκίνητο. Πιστεύω μπορούμε να φάμε κάτι όχι και τόσο υγιεινό, αρκεί να βρούμε την ισορροπία και να νιώθουμε και καλά. Και γλυκό και fast food, δεν καταπιέζομαι να μην φάω κάτι, αλλά προσέχουμε εννοείται να μην ξεφύγουμε. Κάπου κάπου το επιτρέπω στον εαυτό μου αν το έχω ανάγκη.
7. Βοήθεια, είμαστε σε απόγνωση! Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει καταφέρει να μας δώσει μια σοβαρά τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα: “Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;. Εσείς τι έχετε να μας πείτε;
Ούτε εγώ την έχω την απάντηση, αν την είχα μπορεί να έβγαζα εκατομμύρια. Αλλά πιστεύω είναι από ποιά πλευρά το βλέπεις. Πάντα το νόμισμα έχει δύο πλευρές.
8. Έχετε να φάτε πάνω από μήνα όταν ξαφνικά μπροστά στα έκπληκτα μάτια σας στρώνεται ένα πλούσιο τραπέζι. Αρπάζετε όλο λαχτάρα μαχαίρι και πιρούνι όταν ξαφνικά ακούγεται μια φωνή: “Νικόλα είσαι σοβαρός αγόρι μου; Έτσι και φας χάνεις ένα σημαντικό βραβείο που θα σε κάνει παγκοσμίως γνωστό!” Πώς αντιδράτε;
Αναλόγως το βραβείο και πόσο παγκοσμίως γνωστός θα γίνω. Αν το κέρδος μου είναι μεγαλύτερο από το φαγητό, φυσικά και δεν θα το φάω πχ!
9. Ο Νίκος Βλάχος έχει πει ποτέ “Σήμερα βαριέμαι να κάνω γυμναστική;”
Φυσικά, δυστυχώς! Πιστεύω όλος ο κόσμος, ακόμα και ο πιο επαγγελματίας αθλητής, γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε θέληση, που δεν τραβάει η ομάδα, είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο πόσο καλά αισθανόμαστε, πόσο μπορούμε να γυμναστούμε. Δεν είναι κάθε μέρα ίδια.
10. Ποιά από τα δέκα ερωτήματα σας δυσκόλεψε περισσότερο; (Οι απαντήσεις όλες και καμία απορρίπτονται!)
Η πρώτη!